Promotér organizace IAF prozradil, jaký negativní dopad má na domácí scénu podezřelý zápas Gábora Borárose

Promotér organizace IAF prozradil, jaký negativní dopad má na domácí scénu podezřelý zápas Gábora Borárose Gábor Boráros se raduje z vítězství na turnaji FABRIQ MMA | zdroj: FOTO: Fabriq MMA

Promotér organizace I Am Fighter tvrdí, že pochybný zápas Gábora Borárose narušil důvěru sázkové kanceláře Fortuna vůči domácím MMA organizacím.

Gábor Boráros je momentálně mimo hru, od organizací Oktagon MMA a Fabriq MMA se stále nedočkal nabídky na další zápas, jelikož i nadále čelí podezření, že zmanipuloval výsledek svého posledního duelu s Kirillem Medvedovskim. Populární bojovník se sice ze všech sil snaží očistit své jméno, kauza ale evidentně ještě nebyla uzavřena.

Ondřej Novotný letos v březnu vyjádřil přesvědčení, že záležitost nebude mít negativní dopad na MMA jako takové. „Kdyby to mělo poškozovat sport, tak jsou všechny sporty už dávno mrtvé. Je to věc, která patří k tenisu, fotbalu, úplně každému sportu. A to, že se jednotlivci snaží manipulovat se sázkami, je věc jednotlivců, ne toho sportu,” prohlásil na tiskové konferenci Oktagon Time. Teď se ovšem zdá, že opak je pravdou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Ať už vyšetřování dopadne jakkoli, někteří už nyní pociťují nepříjemné důsledky. Příkladem může být organizace I Am Fighter, za níž stojí bývalý zápasník Petr "Píno" Ondruš. K Borárosovi se vyjádřil v pořadu Red Card. „Já to nevím, ale vypadá to tak,” odpověděl na otázku, zda byl podle něj zápas zmanipulován.

V Gáborovi částečně vidí svého největšího rivala, s nímž se potkal na domácí scéně. „Je to takový slovenský Vémola, jestli to tak bylo, těžko říct. Těžko říct, co by udělal Karlos za rok, kdyby ještě zápasil a věděl, že má před sebou ještě poslední dva zápasy,” zamyslel se. Je ale přesvědčen, že sázkové kanceláře vzhledem k průběhu diskutovaného zápasu musely dojít k jasnému závěru. „Oni nejsou úplně blbí. Co jsem slyšel já, tak se tam hodně nasázelo z jeho blízkého okolí, oni vidí úplně všechno. Nasázeli na TKO ve druhém kole. No a když tě v prvním kole fackuju, zatímco ve druhém tě chci dobít, tak je to trochu průzračné.”

„Píno” dále uvedl, že minimálně v případě Fortuny došlo k zásadnímu obratu. „Pro nás jako pro organizaci a pro mě jako pro bojovníka a zároveň promotéra je to v pytli, že to vůbec udělal,” řekl a naznačil, že se známá sázková kancelář na základě tohoto incidentu trochu uzavřela. „Fortuna se nám odřízla úplně od všeho, nezajímáme je.”

Fortuna byla jedním z významných partnerů projektu I Am Fighter, nyní se ale zdá, že se spolupráce změnila, což Ondruš dává na vrub Gábora Borárose. O změně postoje se údajně dozvěděl přímo z první ruky. „Věděl jsem o tom prd, ale co mi říkali kluci z Fortuny, tak prostě bohužel. A i jim je to líto,” prohlásil. A patrně nejde jenom o I Am Fighter. „My to neovládáme, ale promiň, my už teď nechceme [nic z] bojových sportů, nám tady stačí Clash,” interpretoval sdělení od zástupců sázkové kanceláře, které si podle všeho vyslechl. „Tak jo, tak si nechte Clash,” zasmál se.

Ondruš své povídání uzavřel upozorněním, že si nemůže být jistý, zda byl Gáborův zápas skutečně zmanipulován. „Jsou to moje spekulace, nechci, aby mě někdo vzal za slovo, že to tak musí být.”

Zdroje:  Red Card

Nejnovější články