Vyhraný zápas nemůžeš prodat, hájí se Gábor Boráros. Proč soupeře neukončil už v prvním kole?

Vyhraný zápas nemůžeš prodat, hájí se Gábor Boráros. Proč soupeře neukončil už v prvním kole? Gábor Boráros nastupuje k zápasu. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Kauza kolem podezřelého zápasu Gábora Borárose se znovu dala do pohybu. Slovenský bojovník se nyní snaží vysvětlit, jak to vlastně celé bylo.

“Jak můžeš prodat zápas, když vyhraješ?” vrátil se Boráros k problematickému zápasu s Kirillem Medvedovskim v rozhovoru pro server Netky.sk. “Když bych zápas prohrál, tak by mohli říct, že jsem ho prodal, když bych třeba zahrál, že jsem dostal knockout a padnu. V takovém případě bych dostal obrovskou sumu, protože na to byly určitě největší kurzy… Vyhraný zápas nemůžeš prodat.”

V této souvislosti zdůraznil, že se sázením nemá žádné zkušenosti a nikdy se o tuto kratochvíli nezajímal. “Nikdy jsem nesázel - ani na fotbalový zápas, prostě vůbec. Nevím ani, jak to funguje… Nezajímá mě to,” řekl s tím, že ani jednou během jeho 30 zápasů ho nenapadlo, že by mohl nějakým způsobem zmanipulovat výsledek.

Sluší se dodat, že zápas vzbudil rozruch kvůli podezřelým sázkám na výhru ve druhém kole. Gábor přitom měl několik příležitostí duel ukončit už během první pětiminutovky, za vítězstvím se však nijak nehnal.

Ale i to má podle něj jasné vysvětlení. Dle jeho slov si všichni moc dobře uvědomovali, že je Medvedovski slabší soupeř. A podle toho se Gábor zařídil. Chtěl si totiž vyzkoušet, jak se bude cítit v pozdějších kolech. “Měl jsem takový nápad, že když je teď lehčí soupeř, chci s ním bojovat v prvním, druhém i třetím kole. V posledním kole jsem chtěl nějak vyhrát, třeba ho knockoutovat.”

Boráros předpokládal, že se mu naskytla dobrá příležitost k vyzkoušení různých technik boje, chtěl zkrátka nasbírat nové zkušenosti. “Já jsem se nerozhodl, že padne ve druhém kole, to nedává smysl. I proto jsem k tomu chtěl dát vyjádření, aby všichni věděli, co jsem měl v hlavě a nad čím jsem přemýšlel.”

 

Ke kauze se následně vyjádřil kdekdo, například zástupci sázkových kanceláří či promotér Ondřej Novotný, jenž naznačil, že se záležitostí zřejmě začne zabývat policie. To se ale evidentně nestalo. “Stále to nikdo neřeší, ani policajti, nevolali mi, nehledali mě, ani poštou mi nic nepřišlo, nemusel jsem jít na výslech. Nic.” A jelikož se Gáborovi nechtělo pouze čekat, než se něco stane, vzal problém do svých rukou a vyžádal si vyjádření, zda je proti němu vedeno trestní řízení. Z dokumentu vyplývá, že tyto úkony zahájeny nebyly.

Co tedy s Borárosem bude dál? “Je jasné, že budu pokračovat v Oktagonu, ale nejprve chci vyhrát zápas, co budu mít v Maďarsku, ty další naplánuju až pak,” řekl, přičemž pozval fanoušky ke sledování turnaje v rámci nové organizace Combat X, který se uskuteční 30. září. “Dám do toho všechno, ale ne proto, abych prodal zápas, ale abych ho jednoznačně vyhrál.”

Zdroje:  Netky.sk

Nejnovější články