Vyšetřování Gábora Borárose kvůli podezřelému zápasu je zřejmě u konce

Vyšetřování Gábora Borárose kvůli podezřelému zápasu je zřejmě u konce Gábor Boráros se raduje z vítězství na turnaji FABRIQ MMA | zdroj: FOTO: Fabriq MMA

Gábor Boráros nedávno představil vlastní organizaci, brzy by se ale mohl vrátit také do Oktagonu.

Gábor Boráros se pár dní nazpět postaral o menší překvapení, když představil vlastní organizaci Combat X, kterou založil v Maďarsku. Známý bojovník bude chtít využít svého jména a přilákat potřebnou pozornost vlastním zápasem, k němuž  má dojít už 30. září.

Zdálo se, že chce touto cestou obejít stopku, kterou si vysloužil kvůli zápasu s Kirillem Medvedovskim. Na základě pochybných sázek čelil podezření, že byl duel zmanipulován, o případ se následně měla zajímat i policie. Ondřej Novotný se krátce poté nechal slyšet, že Boráros nebude zápasit, dokud se celá záležitost neprošetří. To už ale evidentně neplatí.

Novotný během posledního vysílání MMA letem světem uvedl, že s Borárosem komunikoval ohledně nové organizace. “Gábor to s námi konzultoval, ptal se, jestli může zápasit. My jsme mu řekli, že samozřejmě zápasit může, proč by vlastně nemohl. To, že nemůže zápasit u nás, neznamená, že mu nedáme prostor zápasit někde jinde.”

Následně však vyšlo najevo, že se orgány činné v trestním řízení o podezřelý zápas dávno nezajímají. “Nevím, jak to pojmout… Bavili jsme se o tom, jak vlastně probíhá vyšetřování, a Gábor nám předložil papír, ve kterém policie Slovenské republiky říká, že proti Gáborovi není vedeno vůbec žádné vyšetřování, což je velmi zajímavé.”

Promotéři se evidentně ještě nedohodli, jak s touto informací naloží. “Je to informace, kterou vám dávám úplně exkluzivně, je to pro nás relativně čerstvá věc. Musíme se na to zaměřit.”

Papír podle všeho vyrobilo Ministerstvo vnitra Slovenské republiky, konkrétně policejní prezidium. “Byla to zvláštní debata,” řekl Novotný s odkazem na Gábora, který se promotéra ptal, jak by měl tedy postupovat dál, když vlastně žádné vyšetřování neprobíhá. “Tak se na to musíme podívat. V každém případě ale platí to, co jsme řekli.”

“Gábor chce zápasit na konci září, pokud se nepletu, v organizaci, kterou založil se svými kamarády v Maďarsku. Mám pocit, že už jsem slyšel i jméno soupeře, ale to samozřejmě nechám na něm. Uvidíme.”

Zdá se tedy, že stopka brzy přestane platit. “Buď jsme v právním státě a budeme se podle toho řídit, nebo se budeme řídit svými dojmy,” dodal Novotný. Boráros by se tím pádem mohl brzy představit i v Oktagonu, případně v organizaci Fabriq MMA, kde došlo na výše zmíněný zápas s Medvedovskim.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články