Promotér vrací úder. Marpo nakonec o drahé rukavice přijde

Promotér vrací úder. Marpo nakonec o drahé rukavice přijde Marpo vs. Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Je dobře známo, že Marpo zaplatil za rukavice do zápasu s Vémolou desítky tisíc korun, investice se mu ale nakonec úplně nevrátí.

Na tiskové konferenci po turnaji Oktagon Underground přišla řeč také na výbavu konkrétních bojovníků. Promotér Ondřej Novotný potvrdil, že všichni nastupovali v desetiuncových rukavicích, ačkoliv se mohly lišit velikostí. “Každá desítka vypadá jinak… Je to o té výplni, ale všechno jsou to desítky,” vysvětlil a jako příklad uvedl rukavice, které využili Marpo s Vémolou. Právě v nich je výplň maximálně stlačena, v úderech pak tím pádem mohou nadělat daleko více škody.

Bojovníkům byla ve výběru rukavic ponechána poměrně velká svoboda. “Všichni si mohli vybrat, v čem budou boxovat, jenom musel každý z té dvojice souhlasit. Chtěli jsme jim dát absolutní komfort, takže kdo chtěl naše rukavice, mohl v našich, kdo chtěl jiné značky, mohl v jiné značce, jenom se museli oni dva domluvit, aby boxovali vždycky ve stejných.”

Právě o rukavicích se v posledních týdnech před turnajem dohadovali Marpo s Vémolou. Marpo si totiž pořídil prémiové boxerky značky Grant za 25 tisíc korun, které poskytují mnohem lepší ochranu pro ruku. Zároveň si chtěl podle svých slov zkrátka udělat radost. To ale netušil, že bude muset zafinancovat několik dalších párů. “Karlos řekl, že aby to bylo fér, tak musí mít taky Granty, ale že si je nezaplatí, že je to můj problém. Takže já teď musel s manažerem Radimem objednat ještě dvoje další Granty, které musím zaplatit, abychom měli stejné rukavice,” vysvětloval ve třetí epizodě série Na dohled. “Terminátor” se v této souvislosti vyjádřil, že chtěl zajistit, aby měli v zápase stejné podmínky, aby rapper nenastoupil ve “vymlácených” rukavicích, v nichž by měly údery větší razanci.

“Dopadlo to dobře, rukavice jsou tady, ještě jsme je zvládli poslat z Anglie. Já je z něj pak stáhnu, prostě si je vezmu zpátky,” řekl Marpo během oficiálního vážení den před zápasem. Na tiskovce po skončení turnaje si o rukavice skutečně řekl. “Karlos, já potřebuju, abys mi vrátil ještě ty tréninkové, co máš.” V tu chvíli se ale celá situace nečekaně zamotala, když si mikrofon zapnul Ondřej Novotný. “Kluci, já do toho ještě vstoupím. Rukavice, byť je koupí kdokoliv, tak jsou promotéra, protože je to ve smlouvě. Oni to samozřejmě nečtou, je to náš artefakt z toho zápasu. Jednu si samozřejmě může každý nechat, nebo ať si to vyřeší, jak chtějí, ale jedna od každého je naše.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Marpa tato informace viditelně překvapila, nemalá investice se mu tedy úplně nevrátí, s čímž evidentně úplně nepočítal. Vémola následně přislíbil, že zapůjčené rukavice doručí v nejbližších dnech. “Po zápase jsem rukavice hned vrátil. A ty tréninkové jsem dneska schválně nebral, aby mě někdo nemohl obvinit, že jsem je prohodil. Tréninkové jsou zamčené u mě v gymu, zítra mám den volna, v pondělí vám je vrátím.”

Marpovi tedy zbydou tréninkové rukavice, ze zápasu si pak odnese jednu vlastní a jednu od Vémoly. Jak s nimi naloží? To zatím neprozradil. Nabízí se aukce, třeba se rozhodne věnovat výtěžek na dobrou věc. Příkladem může být Patrik Kincl, který vydražil své rukavice z turnaje KSW 57, kde knockoutoval Tomasze Drwala. Za jeden pár obdržel celkem 60 tisíc korun, peníze pak poslal na pomoc obětem tornáda na jižní Moravě.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články