Promotéři Oktagonu se vyjádřili ke Gáboru Borárosovi, který navázal spolupráci s konkurenční RFA

Promotéři Oktagonu se vyjádřili ke Gáboru Borárosovi, který navázal spolupráci s konkurenční RFA Gábor Boráros se na RFA 13 ukázal jako moderátor | zdroj: FOTO: Se svolením RFA/Matúš Zeťák

Gábor Boráros býval před lety hlavní hvězdou Oktagonu, vztahy mezi ním a promotéry teď ale dostaly vážnou trhlinu, když se slovenský bojovník rozhodl spolupracovat s konkurencí.

Není žádné tajemství, že mají šéfové Oktagonu slabost pro Gábora Borárose. Slovenský zápasník stál u samotných začátků organizace, jako vítěz první řady reality show Oktagon Výzva pomohl vzbudit zájem o další turnaje a nastavit cestu k obrovskému úspěchu. Poslední dobou je však jeho jméno spojováno především s různými kauzami, byl dokonce podezříván, že zmanipuloval zápas s Kirillem Medvedovskim

Od té doby ostatně nezápasil, kauza totiž ještě zřejmě nebyla uzavřena. A jelikož přišel o významný zdroj příjmů, začal si hledat jiné příležitosti. Koncem listopadu se například představil v roli moderátora, k velkému překvapení se jednalo o turnaj organizace RFA, tedy konkurence Oktagonu. Neruda s Novotným coby Borárosovi chlebodárci z nového angažmá pochopitelně neměli velkou radost.

K situaci se vyjádřili v poslední epizodě pořadu MMA letem světem. „Gábor nás víceméně postavil před hotovou věc,” popsal Neruda jednání s Borárosem. „Potřeboval si s námi rychle zavolat kvůli nějaké nabídce. Hodinu poté, co mi napsal, že si musíme zavolat, se na sociální sítích objevilo, že tam bude komentovat tu jejich akci a tak dále. Tou dobou už byl asi rozhodnutý.”

 

Ze strany vedení Oktagonu byl upozorněn, že je stále pod smlouvou. Stále však platí, že další zápas nedostane, dokud příslušné orgány neprošetří inkriminovaný zápas. Boráros se tedy zřejmě cítí být v pasti. „Sled různých událostí v jeho životě vedl k tomu, že ztratil většinu partnerů. Ztratil možnost zápasit kvůli tomu, co se stalo na Fabriqu. Vše vedlo k tomu, že ztratil téměř všechny příjmy, protože se k němu všichni otočili zády.”

Neruda následně prozradil, že mu organizace ušlé zápasy částečně kompenzovala. „Málokdo ví, že my jsme byli jediní, kdo mu ještě posílal nějaké peníze mimo smlouvu, protože si říkáme, že když je nějakému příteli těžko, tak je potřeba mu pomoct.” Ondřej Novotný v tomto ohledu dodal, že šlo o pravidelné finanční injekce. „Chalani, musím z něčeho žít, tak čau,” parafrázoval Neruda jeho slova na rozloučenou. „Vyhodnoťte si to sami, je to tak, jak to je. Má s námi ještě platnou smlouvu, takže na nějaký zápas to nevidíme.”

„Už je to dávno za čárou, hlavně lidsky,” navázal Novotný. „Kdo s čím zachází, tím také schází,” řekl s tím, že Gábor „skončil v náručí Jidáše”, jen aby si přivydělal pár eur. „Asi to o tobě něco říká. Nebo o situaci, v jaké jsi. Pro Gábora máme v srdci speciální místo, ale už je to [jen] taková komůrka, která je teď taková dost smutná. Ale tak to v životě chodí.”

Boráros moderoval turnaj v Budapešti, což není náhoda. Právě v Maďarsku je totiž značně populární, není tedy divu, že mu Boris Marhanský dal příležitost. Promotér naznačil, že se brzy dozvíme, zda se v RFA představí i jako zápasník. Nebylo by to poprvé, co by Oktagonu tímto stylem přebral zápasníka, Leo Brichta by mohl vyprávět.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články