Sebastián Fapšo je k nezastavení. Slovenský “Tank” si proti Plavcovi připsal další drtivý knockout

Sebastián Fapšo je k nezastavení. Slovenský “Tank” si proti Plavcovi připsal další drtivý knockout Sebastián Fapšo před svým prvním zápasem v RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Bratislavská NTC aréna se otřásala v základech. Sebastián Fapšo se postaral o další strhující zápas, který zakončil výstavním knockoutem. Co říká na odvetu s Matějem Kozubovským?

MMA zápasy turnaje RFA Grand Opening doplnily také čistě postojářské duely, nechyběl ani Sebastián Fapšo, na kterého si tentokrát troufnul šikovný thaiboxer Bernard Plavec. Od Fapša se nečekalo nic jiného než enormní tlak od první vteřiny zápasu, což také přišlo.
Úvodní útok Plavec vyřešil na jedničku, zachytil totiž Fapšovu nohu a kopem na druhou nohu ho poslal na lopatky. Tím ale Sebastiána neodradil od dalších kopů, jakmile se vyškrábal na nohy, otestoval soupeřovu pozornost highkickem. Plavec si hlavně snažil udržovat vzdálenost a dobře trefil vnitřní lowkick.

Fapšo si před zápasem zřejmě vizualizoval ukončení skrze highkick, na soupeře totiž posílal jeden za druhým. Ačkoli z přední nohy dokázal udeřit vskutku bleskově, Plavec úspěšně uhýbal a občas i kontroval. Pak ho ale Fapšo dostihl na pletivu kde vytasil své pověstné háky. Těmi i přes kryt s Plavcem pořádně zacloumal a “Tank” se navíc pouštěl do nápaditých kombinací.

Plavec uprostřed oktagonu také zkusil highkick, byl ale příliš okatý, Fapša pouze vyprovokoval k dalšímu nástupu, který ozdobil drtivým hákem z levé ruky. Plavec se rozhodl, že to zkusí po thajsku, soupeře chytil do klinče, načež na něj poslal kolena a loket. Fapšo nicméně prokázal, že je z trochu jiného těsta. Plavec schytal další háky, do kterých Fapšo vkládal maximální sílu. V polovině prvního kola pak nádherně trefil ukázkový capák, po němž Plavec odtančil až na druhou stranu klece. Fapšo pokračoval v útoku, u klece zasadil hák z levé ruky, který soupeře srazil k zemi. Rozhodčí se dal do počítání, prakticky okamžitě ale bylo jasné, že se Plavec už nevzpamatuje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

“Půl roku jsem si to představoval v hlavě, dopadlo to tak, jak jsem chtěl, akorát s tím, že jsem špatně doplnil, takže mě bolí břicho,” řekl bezprostředně po zápase. Další otázka mířila na dalšího soupeře. “Koho mi dáte, toho zbiju,” prohlásil s tím, že by si přál někoho na vysoké úrovni, aby se posunul zase o něco vyš.

Na jeho slova na tiskové konferenci navázal promotér Boris Marhanský. “Viděli jsme, že je to miláček domácího publika. Ta hala se skoro zbořila, když nastupoval. Budu rád, když Sebastiána přemluvíme i na MMA. Ale v postoji teď určitě budeme shánět silné soupeře, aby potvrdil svou pozici, ať už v Československu, nebo tu světovou.” Už nyní se přitom jeden soupeř rýsuje. Jde o Matěje Kozubovského, s nímž už se Fapšo střetnul v rámci projektu Oktagon Underground. Fapšo sice z klece odcházel jako vítěz, přiznal ale, že má chuť na odvetu. “Určitě ano, protože v prvním zápase jsem neukázal takovou dominanci, jakou bych chtěl, neukázal jsem, že jsem o úroveň výš,” souhlasil. “Chtěl bych předvést, že jsem z jiného materiálu.”

Zdroje:  RFA

Nejnovější články