"Trosečník" Adam ze Survivoru se připravuje na bitvu v Oktagonu a děkuje haterům

"Trosečník" Adam ze Survivoru se připravuje na bitvu v Oktagonu a děkuje haterům zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Spor, který vznikl během natáčení reality show Survivor se už za necelé tři měsíce rozřeší v MMA kleci. Adam Reiter přiznává, že půjde o tvrdou zkoušku, průběh si prý ale užívá.

"Když se někdo kolem mě chová jako kr***n, jsem většinou ten, kdo ho jde uklidnit, postaví se před něj a řekne mu, aby okamžitě přestal, nebo bude zle. Občas jsem sice dostal pěstí, dál to ale nikdy nezašlo,” říká účastník reality show Survivor Adam Reiter. Na MMA zápas v OKTAGONU ale kývl bez delšího váhání. 

Nabídku dostal, když napsal moderátorovi Survivoru Ondřeji Novotnému, který je zároveň spolumajitelem organizace OKTAGON, jestli by pro něj neměl lístky na jeden z turnajů. "A on mi odpověděl, že by pro mě měl možná něco ještě zajímavějšího, než lístky do hlediště. Původně mělo jít o zápas v boxu, ale chtěli jsme nakonec jít naplno, takže jsme domluvili zápas v MMA. Takovéhle výzvy se prostě neodmítají,” popsal Adam pozadí vzniku zápasu v pořadu Bez rukavic.

Ohlášení zápasu zvedlo vlno nevole, Reitera ale jízlivé negativní reakce na jeho zápas nechávají chladným. “Haterům bych chtěl poděkovat, je to dokonalé pro osobní růst. Nikdy jsem si z nich moc nedělal, tady je ale hlavně vidět, že netuší, o čem mluví. Jsem si jistý, že za tři měsíce na váze budou stát dva bojovníci, kteří patří do klece. Diváci tam uvidí dvě hovada, co půjdou do tvrdého boje.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Adam Raiter (@raiteradam)

Podle jeho slov si mnoho fanoušků bojových sportů sice dokáže zhruba představit, jak probíhá příprava na takový zápas, “ale pořádně docházet, co všechno to obnáší, ti začne, až když jsi po uši v tom,” dodal s úsměvem. Během prvního měsíce se učil přijímat rány a i to si podle svého vyjádření maximálně užívá. “Člověk v mém věku je akorát trochu opatrnější. Mrzí mě, že tahle šance nepřišla třeba v mých pětadvaceti, to bych byl ještě větší magor.”

Za trenéra si Adam vybral úřadujícího šampiona střední váhy Patrika Kincla. “Patrik je skvělý bojovník i trenér, stejně jako celý můj tým. Umí být taky pořádný pes na trénincích a umí mi to dát sežrat. Často třeba říká `Škoda, že jsme nedostali Nathana,” přiblížil Adam atmosféru v hradecké All Sports Academy. O své aktuální výzvě říká, že zažívá den otevřených dveří do profesionálního sportu. “Trénuju víckrát denně, mám tři trenéry, fyzioterapeuta, profesionální sparingpartnery a výživového poradce. To je sen každého kluka, který se kdy věnoval sportu.” 

“Bude to tvrdá zkouška,” přiznává, avšak druhým dechem dodává: “Průběh si ale užívám, protože mě baví ta výzva.” Jak v ní obstojí se dozvíme 17. září na turnaji OKTAGON 35 v Brně, kde uvidíme také například titulovou bitvu mezi Patrikem Kinclem a Alexem Lohoré. Přípravu Adama a Nathana je ale možné sledovat už teď v show Kdo přežije, která běží na platformě OKTAGON.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články