Ukázal mi fakáče, je to velké zklamání, posteskl Novotný na konto Matúše Juráčka

Ukázal mi fakáče, je to velké zklamání, posteskl Novotný na konto Matúše Juráčka Gábor Boráros vs. Matúš Juráček | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matúš Juráček sice avizoval, že loučení s Oktagonem proběhlo v dobrém, ze slov promotéra však vyplývá, že rozhodně nešlo o nic příjemného.

„Zdravím Ostravu. Slavia Praha!” zakřičel Matúš Juráček do mikrofonu po vyhraném souboji s Johnem Palaiologosem. Na očekávaný pískot z publika následně reagoval vztyčeným prostředníčkem. „Slávista” se kontroverzních situací zkrátka nebojí, rád rozděluje fanoušky, čímž ale zároveň získává potřebné plusové body. Promotér Ondřej Novotný by zřejmě souhlasil s tím, že se umí postarat o skvělou show, snad i proto se mu snažil vycházet vstříc.

Situace se ale razantně změnila, když se Juráček rozhodl pro změnu působiště. Do budoucna se bude objevovat na turnajích organizace KSW, poprvé se představí v Liberci, kde se utká s Henrym Fadipem. Novotného tato informace pochopitelně nepotěšila, o přestupu se dozvěděl přímo od Juráčka během telefonátu. „Víš Ondro, děkuju za všechno, ale jdu do KSW, nazdar,” přiblížil ve stručnosti obsah hovoru v poslední epizodě pořadu MMA letem světem.

 

Tím na něj Juráček pochopitelně moc dobrý dojem neudělal. „Tímto stylem se mosty spíše pálí, než aby tam zůstávala nějaká důvěra, protože zavolat mi a říct ‚nazdar‘, aniž bychom se o tom mohli bavit po takto dlouhé spolupráci, kdy jsme Matúše hodně tlačili a hodně mu vycházeli vstříc, to je pro mě velké zklamání.”

Novotný se nechal slyšet, že ho během telefonického hovoru zaskočila především poznámka na konto chystaného turnaje v Edenu. „OK, rozhodl ses, jak chceš, jsi dospělý, panebože. Ale v tom samém hovoru říct: ‚A kdybys chtěl, tak budu moc rád startovat v Edenu,‘ tak to jsi se úplně zbláznil, ne? Ukazuješ mi fakáče, ale z druhé strany bys ode mě chtěl crème de la crème. Tak to nevím.”

Styl jednání údajně zaskočil i širší tým Oktagonu. „Slzu jsem neuronil, v sobě to nenosím, ale pakliže k sobě máme být upřímní, a tento pořad má o něčem být, mám vyjádřit nějakou emoci a zákulisní informaci, tak ano, lidé v Oktagonu jsou nasr*ní.”

„Slávista” se sice nechal slyšet, že loučení proběhlo v dobrém, promotér však situaci vnímá úplně jinak. „Odešel stylem, který mi nevoní. Nevoní celému Oktagonu,” řekl a podotknul, že jde do značné míry o rozhodnutí trenéra Davida Vyvážila, jenž podle něj Oktagon nemá příliš v lásce.

Je otázkou, zda se Juráček do Oktagonu někdy vrátí, historie však ukázala, že nejde o nic neobvyklého. Promotéři takto přivítali zpět například Samuela Krištofiče, který si v roce 2019 odskočil do XFN na duel s Petrem Karešem. Podobně to měl také Miroslav Brož, do Oktagonu se vracel po zápasech v KSW a RFA. Právě tam se přitom otevírají další možnosti i pro Juráčka. Promotér Boris Marhanský se již nechal slyšet, že by se eventuálně mohl objevit na jednom z jejich budoucích turnajů.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články