Váha splněna, boji v ringu už nic nebrání. Co nabídne zítřejší galavečer Oktagon Underground?

Váha splněna, boji v ringu už nic nebrání. Co nabídne zítřejší galavečer Oktagon Underground? zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace Oktagon MMA v sobotu přinese galavečer věnovaný především boxu, MMA na chvíli odsune na druhou kolej. Koho promotéři pozvali do ringu?

Turnaj se bohužel neobešel bez ztrát. A tentokrát to bude fanoušky Oktagonu hodně mrzet. Matěj Peňáz se v sobotu měl rozloučit s domácí scénou před soubojem o kontrakt v UFC, to se ale nakonec nestane. Důvodem je zraněná ruka. Alex Lohoré tím pádem zůstal bez soupeře, náhradníka promotéři sehnat nedokázali, takže se nepředstaví ani titulový vyzyvatel.

Problém se objevil také u soupeřky Lucie Sedláčkové, v tomto případě se ale záskok našel. Českou jedničku ve váze do 62 kg vyzkouší Milena Koleva, která se nyní drží na 26. místě ve světovém žebříčku. A jelikož půjde o profesionální zápas se záznamem do oficiálních statistik, musí být zvážen 24 hodin před začátkem turnaje. Dámy se tedy postaví na váhu až dnes v 18:00 za přítomnosti veřejnosti v Galerii Harfa.

Pojďme se ale vrátit na začátek turnaje k úplně prvnímu zápasu, jenž mohou diváci sledovat zcela zdarma v rámci takzvaných free prelims. Duel Melvin Mané vs. Adam Košut je navíc jedním ze dvou soubojů, které proběhnou dle undergroundových pravidel s malými rukavicemi. V druhém duelu se představí držitel WMC titulu Alessio Malatesta, proti němu nastoupí talent z pražského Aplik Muaythai gymu Luděk Greguš.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zbylé zápasy už se odehrají ve velkých rukavicích. Šikovné ruce bude chtít předvést sběratel knockoutů Jakub Bahník. Právě do boxu se v poslední době zamiloval, na kontě má i zápas mezo profesionály. Ale bude to mít těžké, jelikož narazí na vítěze pyramidy Last Man Standing - Milana Páleše. V rámci tohoto turnaje se potkali také Michal Krčmář a Vladimír Lengál, přičemž právě Krčmář odcházel jako vítěz. Lengál tedy bude mít možnost splatit dluh, jako ostřílený boxer bude mít tentokrát velkou výhodu.

V ringu se ukáže i v MMA neporažený Marek Mazuch, slovenský ranař si došlápne na Leandra Silvu. Právě “Apollo” v kleci několikrát předvedl na pohled krásné boxerské kombinace, krom MMA se ostatně věnuje i profesionálnímu boxu. S promotéry navíc podepsal další smlouvu, v Oktagonu ho tedy budeme vídat častěji, s Mazuchem, vojákem z povolání, ho ale nečeká nic snadného a bude zajímavé sledovat, zda si s brutální silou poradí.

Emoce vzbuzuje Michal Kotalík, do světa bojových sportů se vrací po nucené pauze způsobené výkonem trestu odnětí svobody. Kotalík je znám kvůli problémům s váhou, “Iron Man” si s ní ale tentokrát poradil zcela bez problémů. Václav Mikulášek si k boxu odskočí po třech prohrách v MMA, de facto se vrací ke kořenům, protože nastupuje do 17. profesionálního zápasu. Paradoxně jich tedy bude mít více v ringu než v kleci.

V sobotu také po dlouhé pauze uvidíme zpět Vladimíra Moravčíka, bez debat nejúspěšnějšího slovenského thaiboxera. V ringu se v rámci mezigeneračního souboje potká s talentovaným MMA bojovníkem Ronym Paradeiserem, “Dracula” by pro něj byl cenným skalpem, ale snadné to mít rozhodně nebude.

Další dva borci slibují, že právě jejich souboj bude hlavním zápasem celého večera. Česká jednička Václav Sivák mezi profesionály v K-1 zatím nenašel přemožitele, v souboji s Jonasem Magardem je tedy logicky považován za obrovského favorita. Aktuální šampion bantamové váhy nicméně prokazuje obdivuhodné sebevědomí, věří, že si se Sivákem hravě poradí. 

No a pak už zbývají dvě vyhrocené bitvy. Samuel Krištofič se prozatím tváří, že pro něj box s Milošem Petráškem příliš neznamená, během oficiálního vážení při prvním staredownu působil až podezřele klidným dojmem. Petrášek zase předvedl perfektní formu a uvolněnou náladu, do zápasu ale chce dát maximum, přičemž doufá, že odpovídající výkon předvede i soupeř. Marpo se s váhou příliš netrápil, rozhodně ne tolik jako Karlos Vémola, který si znovu sáhnul na dno svých sil. Staredown proběhl bez jediného slova, argumenty si zřejmě šetří až do ringu.

Takže takto vypadá karta turnaje Oktagon Underground. Galavečer startuje zítra v 18:00 hodin, stále je možné koupit lístek přímo do O2 areny, alternativou je přenos skrze stránky Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články