Velká rošáda na libereckém KSW, Hošek musel přenechat soupeře Humburgerovi

Velká rošáda na libereckém KSW, Hošek musel přenechat soupeře Humburgerovi Dominik Humburger | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Onemocnění Alberta Odzimkowského způsobilo velké změny na kartě turnaje KSW 92, který se odbyde již 17. ledna v liberecké Home Credit Aréně

Zranění či jiné rozličné problémy bránící nastoupení do zápasu a z toho vyplývající vynucené změny soupeře na poslední chvíli nevyhnutelně patří ze své podstaty k MMA. Vycházející hvězda tuzemské střední váhy Dominik Humburger má ale na tyto problémy větší smůlu, než je obvyklé.

Problémy s neustále odstupujícím protivníky v létě 2022 přerušilo laso z KSW, kde se Dominik parádně uvedl vítězstvím nad nadějným Borkowskim. Hned další zápas v kulaté kleci polské organizace se pak ale opět musel potýkat se změnou týden před turnajem, když za zraněného Nikoliće našli promotéři narychlo Brazilce Buena. Déja-vu se opakovalo i v dalším fightu o prozatimní titul v RFA, tentokrát domluvený soupeř Avramović prostě odmítl nastoupit a na poslední chvíli se musel hledat záskok. A aby si snad Humburger po regulérně proběhlém zápasu s Michalskim nezvykl na normální průběh, ošemetná situace v přípravě se tentokrát opakuje znovu.

Humburgerův původní protivník Albert Odzimkowski totiž onemocněl a z turnaje musel odstoupit. Je to rozhodně škoda, Polák je přes nevýrazné skóre docela známým a populárním fighterem, takže by si Dominik zápasem s ním mohl zvýšit u našich severních sousedů popularitu. To se na nadcházejícím turnaji ale nestane a místo Odzimkowského se do klece postaví jiný Polák, Adrian Dudek.

Ten se českým fanouškům představil již v říjnu minulého roku, kdy na turnaji v Třinci porazil Lukáše Dvořáka. Stejně jako Humburger má pověst rychlého ukončovatele, což však v Třinci nepotvrdil, v podivném zápase s Dvořákem se po celé tři kola prakticky nic zajímavého nestalo a jen díky kontrole na pletivu si Adrian mohl připsat vítězství. Možná s vědomím posledního výkonu bude Polák namotivován předvést se v lepším světle, přesto by ale pro Dominika mělo jít o dobrý match-up, který se nejspíše odehraje celý v postoji.

Celá situace má bohužel trochu hořkou pachuť, Dudek na KSW 91 měl nastoupit již před vypadnutím Odzimkowského a to proti Davidu Hoškovi. Vedení ale nejspíše nedokázalo najít adekvátní náhradu a tak z téhle rošády dostal právě „Sparťan“ černého petra a před domácím publikem se neukáže. Bylo sice oznámeno, že by měl dostat zápas na následujícím turnaji, výměna Liberce se schůdným soupeřem za Velkopolský Hořov pro něj v žádném případě není výhodná.

Turnaj tak z původních 10 fightů nabídne pouze 9 soubojů. Hlavním lákadlem zůstává zápas o prozatimní titul v lehké váze mezi Brichtou a Mirceou.

Zdroje:  sportowefakty.pl

Nejnovější články