Vémola byl namlsaný, tvrdí Patrik Kincl. Terminátorovi doporučil pauzu

Vémola byl namlsaný, tvrdí Patrik Kincl. Terminátorovi doporučil pauzu Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

K poslednímu zápasu Karlose Vémoly se vyjádřil také Patrik Kincl, který je přesvědčen, že by mu nyní prospěla několikaměsíční pauza.

Není to tak dávno, co Patrik Kincl zvažoval možnost, že se ještě jednou utká s Karlosem Vémolou, z trilogie však z různých důvodů sešlo. Rivalita ale pokračuje, oba si i nadále vyměňují názory přes média a sociální sítě. „Můj celoživotní úděl je poslouchat různé žvásty a lži od Karla na moji adresu,” posteskl si Kincl v posledním videu z vlastní produkce, v němž zareagoval na „Terminátora“ a jeho poslední slovní výpady. „Dělal ze mě lidské hovado, že kámoším a trénuju s Davidem Kozmou a pak s ním chci zápasit a vyzývat ho. Další lež, stejně jako před rokem s udáním a kočkami.“

Vémolova slova následně oplatil rychlou analýzou jeho posledního zápasu, v němž si došel pro drtivé ukončení. Samuela Krištofiče pochválil za vysoké sebevědomí, s nímž do bitvy nastoupil, dále vyzdvihl nízké těžiště a iniciativu, jelikož se postaral o první kombinaci, takže soupeře obral o možnost vyvíjet tlak. Ocenil také thajský klinč a fakt, že se „Pirátovi” podařilo ubránit pokusy o takedown. „Jakmile Karlovi nevyjdou dvě až tři věci, zboří se mu gameplan a dost často už není schopen navázat. Tady se to jenom potvrdilo, Pirát si ho stáhl do své hry.”

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kincl připustil, že v přestřelce mohli inkasovat oba bojovníci, Krištofiče nicméně označil za šikovnějšího postojáře. „S podobnými mlýny má zkušenosti, Karlos byl ve finále možná trochu namlsaný ze zápasu s Langerem, který mu ale zůstal stát. Pirát to vysype, lítá to tam, dobře si povolí, vrací se zpět do mlýnu.” Podle Kincla bylo jen otázkou času, než se někdo trefí, přičemž nebyl překvapen, že se za těchto okolností radoval Krištofič.

Dojem na něj neudělal ani fakt, že Vémola nedorazil na pozápasovou tiskovou konferenci. „Karel tu prohru opět neustál. Dávat rozhovor po zápase po takhle tvrdém knockoutu je nesmysl, tiskovku každopádně mohl zvládnout, když ji zvládl Vlasto Čepo, který byl rozbitý jako pes. Musela mu zvonit celá hlava, přišel jen poděkovat fanouškům a partnerům za podporu, za mě moc hezké gesto. Myslím si, že by to zvládl i Karel, ale nedal to.”

Poté se nechal slyšet, že by si Karlos v následujících měsících měl vzít volno. „Jsem zvědavý, co teď proběhne. Po takhle těžké prohře bývá v UFC šest měsíců pauza od zápasů, myslím si, že minimálně tři měsíce by měly být i v tomto případě, jestli ne půl roku. Ale to se kříží s Edenem.” Také připomněl, že si Karlos běžně dává duel na rozzápasení, v tomto případě ale evidentně příliš prostoru nebude. „Nevím, jestli mu někoho seženou. A jestli by po tomhle měl rovnou nastoupit do odvety s Attilou, tak to bude hodně těžké.”

Odeta Zápasu století nicméně dle jeho názoru stále stojí za vidění. „Zaregistroval jsem ohlasy, že odveta už moc lidí nebere. Na jednu stranu to chápu, na druhou je tady ten příběh, který už čtyři nebo pět let bublá pod povrchem. Věřím, že to Oktagon dokáže dostat lidem pod kůži.” Kincl očekává, že půjde o mimořádnou událost, čemuž bude odpovídat i karta. Také on sám by rád zabojoval na fotbalovém stadionu. „Samozřejmě bych se tam rád ukázal,” prohlásil a symbolicky zamrkal na promotéry.

Zdroje:  Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články