Vidím jen silného fitnesáka, ve všem ho předčím, vzkazuje sebevědomý Angličan před zápasem s Gáborem

Vidím jen silného fitnesáka, ve všem ho předčím, vzkazuje sebevědomý Angličan před zápasem s Gáborem Jedna z nejznámějších tváří organizace Oktagon - Gábor Boráros | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Gábor Boráros se v září pokusí prolomit sérii tří porážek v řadě, do cesty se mu postaví James Lewis, který naopak vyhlíží třetí zářez v řadě a považuje se za tajnou zbraň, protože fanoušci netuší, co od něho čekat.

James Lewis je zatím pro fanoušky Oktagonu neznámé jméno, v největší tuzemské organizaci ho totiž premiéra teprve čeká. Angličan během své kariéry stihl nasbírat 7 výher, 6 zápasů ukončil před limitem a z toho 5 dokonce už v prvním kole. Jako poražený odcházel ve čtyřech případech.

Krátce po odtajnění duelu se objevily kritické připomínky upozorňující na fakt, že Lewis v posledních pěti letech absolvoval pouze dva zápasy. V rozhovoru s Bryanem Laceym vysvětlil, že jedním z důvodů byl zdravotní stav, musel totiž podstoupit hned několik operací. Když se ale dal dohromady, hned se vrátil do přípravy a vyhlížel dostatečně zajímavou nabídku.

“Pořád jsme trénovali, abychom byli připraveni, až se naskytne příležitost.” řekl a dodal, že opětovný rozjezd přibrzdila také koronavirová pandemie. “Nebyl jsem jako někteří lidé, kteří během pandemie nutně potřebovali bojovat. Věděl jsem, že to časem přijde, zatím jsem makal na vlastních dovednostech a zlepšoval jsem se.” Do klece se nehnal mimo jiné také proto, že se mu nechtělo bojovat bez diváků, s jejich podporou se mu totiž zápasí lépe.

Opatrný přístup se Lewisovi evidentně vyplácí. Když se v roce 2020 po třech letech vracel, nestačil na něj v těstném souboji Keith McCabe. Tehdy museli rozhodovat bodoví sudí, což u Lewise nebývá zvykem. Jak sám s nadsázkou dodal, v kleci schválně zůstal déle, aby si návrat pořádně užil. Letos v březnu už se ale s ničím nepáral, Kester Mamba se nedokázal vymanit z gilotiny, která spadla už v prvním kole.

Následně přišla nabídka na Gábora, což Lewisovi udělalo velkou radost. “Měl jsem velké štěstí, že mi tohle spadlo do klína. Myslím, že je to pro mě skvělý soupeř, chystám se zničit celou show kolem Gábora.” Moc dobře si uvědomuje, co “Beast” pro Oktagon znamená, jeho věhlas vnímá jako obrovskou motivaci. “V organizaci dokázal velké věci, ale já mu to teď celé zkazím a protlačím vlastní jméno. Jsem opravdu nadšený, tahle prácička se mi opravdu líbí.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený James Lewis (@lewisthebastard86)

Gábora Angličan vnímá jako skvělého sportovce, což je na něm ostatně vidět hned na první pohled. Jeho výkony v kleci na něj ale velký dojem neudělaly. “Vidím silného fitnesáka, ale co se týče dovedností, předčím ho ve všech ohledech. Nedovedu si představit, že se mnou vydrží v postoji, pokud mě dostane na zem, tak si jen přitíží, protože mu nasadím submisi.”

Jak už bylo řečeno, Lewis v mnoha zápasech rozhodl hned v prvním kole, v kleci rozhodně neztrácí čas. Je přesvědčen, že se mu podaří domácí hvězdu knockoutovat, jedním dechem ale dodal, že bude připraven i na tříkolový tanec. “Hodně ho respektuju, je tvrdý, stále ve formě, ale abych řekl pravdu, nemyslím si, že má nějakou šanci. Nemůžu se dočkat,” prohlásil sebevědomě.

Lewis v rozhovoru prozradil, že s promotéry podepsal kontrakt na dva zápasy. Jeho hlavním cílem je udělat dobrý dojem, aby si zajistil prodloužení smlouvy. “Myslím si, že jsem něco jako tajná zbraň na kartě. Lidé samozřejmě nemohou vědět, co umím, ale já se nemůžu dočkat, až jim to předvedu. Řekl bych, že to ze strany Oktagonu byl správnej tah.” Závěrem prohlásil, že ať už se v kleci stane cokoliv, diváci se mohou těšit na pořádnou show. Sám se bude snažit zajistit, aby nelitovali peněz, které utratili za lístek.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články