Vítěz bere vše, navrhuje Pirátovi Vémola. Co na to slovenský bojovník?

Vítěz bere vše, navrhuje Pirátovi Vémola. Co na to slovenský bojovník? zdroj: Profimedia

Karlos Vémola by do modrého rohu šel, ale pouze pod podmínkou, že v případě výhry získá i odměnu pro Samuela Krištofiče. “Pirát” však bere slova bývalého šampiona s rezervou.

Na domácí scéně se nyní odehrává velké drama, v němž má prsty bývalý šampion střední váhy Oktagonu –⁠ Karlos Vémola. Prakticky hned po oznámení nového termínu zápasu s “Pirátem” totiž zdůraznil, že odmítá nastupovat první, jak se v pozici vyzyvatele sluší a patří. Zprvu se zdálo, že promotér Ondřej Novotný tento zdánlivě nepatrný problém vyřeší, celá situace se následně ale ještě více vyhrotila. A zatím to skutečně nevypadá, že by Vémola koncem roku opravdu nastoupil.

“Terminátor” se nechal slyšet, že by šel do modrého rohu, ale pouze pod jednou zásadní podmínkou. Krištofič by musel souhlasit s tím, že vítěz zápasu získá navíc také finanční odměnu poraženého. K tomu se držitel prozatímního pásu vyjádřil v posledním vysílání na Instagramu. “Nad tím jsem se popravdě pozastavil, že bych to mohl vzít, ale pak jsem si řekl, že na sebe nebudu zbytečně vytvářet tlak. Do profi zápasu jsem šel osmnáctkrát, vždy jsem si stoprocentně věřil, že vyhraju, ale třikrát jsem neuspěl. Teď už vím, že ne vždy to tak je, že když se cítíš sebevědomě, tak to dopadne v tvůj prospěch.”

Krištofič připomněl, že se nyní musí starat o rodinu, takže nepřichází v úvahu, že by domů přišel s prázdnou kapsou. “Nerozhoduji jen o sobě, mám dceru a přítelkyni. Náhodou se něco stane a nevyhraješ zápas. Co jim pak doma řekneš? V první řadě musím být zodpovědný vůči svým blízkým a lidem, o které mám tu čest se starat.” Vémolu zároveň podezřívá, že se ho akorát snaží rozhodit. “Nenechám si z jeho strany takto vstupovat do hlavy, protože je to celé víceméně hlavně o tom, aby mě rozladil stejně jako Milana a Vaška. To se mu u mě jen těžko podaří, z těch jeho výmyslů mám akorát srandu.”

Karlos by podle Krištofiče měl být rád, že bude mít možnost zabojovat o pás před domácími fanoušky v pražské O2 areně. “O ten opasek přišel svojí vlastní chybou, takže by měl být ticho. Může být rád, že doma dostane šanci, získat ho zpět. Všude vyprávěl, jak to pro něj bude jednoduchý zápas, takže i to by pro něj měla být výhoda. Za dvě minuty mě vyřídí, sebere opasek a bude se tam radovat se všemi kamarády.” Krištofič navíc nabídl teorii, že se Karlosova ruka nehojí tak, jak by si představoval, podle něj by to mohl být jeden z důvodů, který stojí za neochotou nastoupit do modrého rohu. K tomu dodal, že něco takového mohl říct normálně, došlo by jednoduše k odložení termínu zápasu.

Ondřej Novotný už naznačil, že pokud Vémola v prosinci nenastoupí, bude mít organizace v záloze náhradu, o které se nyní jedná. Ve vysílání MMA letem světem zazněla jména jako Mikhail Ragozin nebo Patrik Kincl. A s tím by “Pirát” neměl žádný problém. “Pokud by to opravdu myslel vážně, čemuž nevěřím ani z procenta, tak bych určitě vzal Kincla i Ragozina. Momentálně jsem šampion, držím opasek, takže se určitě nebudu vyhýbat žádnému soupeři. Koho mi dají, s tím budu zápasit a obhajovat. Vlastně by mě to i lákalo, oba jsou to zápasníci na dobré úrovni,” naznačil, ale zároveň poukázal na skutečnost, že oba ve svých posledních zápasech prohráli, byť třeba v případě Patrika Kincla šlo o těžkou titulovou bitvu v prestižní organizaci KSW. Od Ondřeje Novotného nicméně zatím nepřišly žádné náznaky, že by se tak skutečně mělo stát.

Vémola s reakcí dlouho neotálel. “Strašně se teď řeší jestli modrý roh, červený roh, jestli Vémola nastoupí v modrém rohu, nebo nenastoupí. Víte, co je zajímavé? Že se vůbec neřeší to, že jsem Pirátovi navrhnul, že klidně nastoupím v modrém rohu, pokud bude zápasit o to, že vítěz bere vše,” řekl ve vyjádření pro Fightlive.cz. Vémola dodal, že by “Pirátovu” výplatu daroval na účet dětského domova. “O tom nikdo nemluví, protože všichni vědí, že je pro mě žrádlo. Samotný Pirát ví, že je pro mě žrádlo, že si tam jde nechat namlátit. Takové ty kecy, že musí myslet na rodinu a tak dále - já beru pětkrát tolik, na cestě mám čtvrté dítě, a stejně bych vsadil všechno na vítězství, protože jsem přesvědčený o tom, že vyhraju.” Krištofič podle Vémoly doufá, že se dobře trefí, něco takového se ale údajně nestane.

Je tedy otázkou, zda Ondřej Novotný skutečně dokáže duel Krištofič vs. Vémola zachránit. Promotér minulý týden prohlásil, že udělá vše pro to, aby na turnaji Oktagon 30 tento zápas skutečně byl. A zřejmě se ledy skutečně hnuly, protože Karlos dnes sdílel společnou fotku s popiskem: "Dohoda se rýsuje @ondrejnovotny a nad ‍☠️ se stahují mračna."

Novotný ale už předtím podotknul, že se organizace případně nebude stydět ani za náhradníka. Toho by navíc v ideálním případě chtěli nejprve prověřit, před Krištofičem by tedy měl absolvovat alespoň jeden zápas. Více detailů se patrně dozvíme v následujících dnech.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube , Fight Live

Nejnovější články