Začínám se na něj připravovat. Šampion Patrik Kincl má na mušce dalšího soupeře

Začínám se na něj připravovat. Šampion Patrik Kincl má na mušce dalšího soupeře Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Patrik Kincl si připsal životní úspěch, když v odvetě srovnal účet s Karlosem Vémolou. Šampion střední váhy Oktagonu nicméně neusíná na vavřínech.

Vítězstvím nad Vémolou si Patrik Kincl zajistil zástupy nových fanoušků, zároveň si však udělal pár nepřátel. Jedním z nejhlasitějších kritiků byl Petr Kníže. Vadilo mu, že Kincl celý zápas bránil nástupy do takedownu a pohodlně sbíral body u pletiva. “Monster” údajně neviděl žádné signifikantní údery, za starých pravidel by podle něj vyhrál Karlos, jelikož tvořil zápas. Na paškál si vzal i rozhodčího za jeho pasivní přístup.

Jeho slova však neměla prakticky žádný efekt. “Inspektor” se totiž během pozápasové pauzy odstřihl od sociálních sítí a článků, od MMA si zcela pochopitelně chtěl na chvíli odpočinout. A zpětně už se o výroky českého veterána nezajímal. “Nijak jsem nepátral po tom, co kde řekl, nemám zapotřebí na to nějak reagovat,” řekl v rozhovoru pro Max MMA, přičemž dodal, že podobné reakce očekával. “Byl jsem připravený na to, že si z toho úspěšného koláče bude chtít každý ukousnout trochu pozornosti.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

 

Kincl nicméně nepředpokládá, že by se Kníže snažil vyprovokovat vzájemný zápas. “Já si myslím, že ne. Naposledy měl zápas s Rytmusem, já úplně nejsem z pěveckého showbyznysu,” zavtipkoval. “Vlastně ani nedokázal ukončit hobby boxera, takže si nemyslím, že to směřuje k našemu vzájemnému zápasu.” Kníže navíc běžně nastupuje v nižší váhové kategorii. A Kincl se do welteru evidentně nechystá. “Nemyslím si, že bychom se měli někdy v budoucnu potkat. Říkal, že bude zápasit v 77, myslím si, že by mu Oktagon ani nedal šanci jít hned o titul, musel by si to nějakým způsobem vybojovat.”

O budoucím vyzyvateli ve střední váze se koncem měsíce rozhodne v duelu mezi Robertem Bryczekem a Samuelem Krištofičem během jednoho z turnajů na Štvanici. Kincl už si svého dalšího soupeře vybral. “S Pirátem jsem měl zápas nedávno. Ve finále si i myslím, že Bryczek bude schopen vyhrát. Začínám se na něj připravovat.”

Přitom ale chybělo jen málo k tomu, aby se Bryczek utkal rovnou s šampionem. “Dostal jsem nabídku jít s Bryczekem na Štvanici a fakt jsem to zvažoval. Tím, že jsem ze zápasu vyšel čerstvý, bez zranění, vlastně až na tu ruku, kterou jsem měl už předtím, tak jsem o tom opravdu uvažoval, ale byl jsem zrovna s Davidem v Kanadě, jet lag mi dal pořádně na pr**l. Ani by se to neslučovalo s intenzivní přípravou, takže jsem to po pár dnech přemýšlení musel shodit ze stolu.”

Ondřej Novotný tedy musel respektovat rozhodnutí šampiona a pro Bryczeka, který si v poslední době hlasitě říkal o titulovou šanci, připravil ještě jednu zkoušku v podobě duelu s Krištofičem. “Počítám s tím, že proti mně nastoupí ten, kdo vyhraje. Víc si samozřejmě přeju Bryczeka, se kterým jsem nezápasil, ale když vyhraje Pirát, tak budu muset nastoupit s ním.”

Zda si Bryczek s “Pirátem” skutečně poradí, to se dozvíme 28. července na turnaji Oktagon 45. Zatímco sobotní akce je již vyprodaná, lístky na pátek jsou stále k dispozici.

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články