Zařídím mu první prohru, slibuje Ďatelinka před sobotním zápasem s neporaženým českým vojákem Humburgerem

Zařídím mu první prohru, slibuje Ďatelinka před sobotním zápasem s neporaženým českým vojákem Humburgerem Milan Ďatelinka na prvním turnaji v barvách RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

V hlavním zápase turnaje RFA 6 půjde o hodně. Vítěz se totiž významně přiblíží k šanci zabojovat o titul střední váhy. Zvládne Milan Ďatelinka zastavit rozjetého Dominika Humburgera?

“Neporazitelnost se dá udržet do té doby, dokud je silná hlava, chuť, hlad po vítězství,” řekl Dominik Humburger v rozhovoru pro RFA, přičemž dodal, že si bojovník zkrátka nesmí dovolit usnout na vavřínech. “Musí tam být hlad a musí být pořád větší.” Zároveň připomněl, že se v MMA samozřejmě může stát cokoliv, o základních principech úspěchu má ale evidentně jasno. A věří, že právě v jeho hlavě je vše srovnané tak, jak má být. “Do hlavy mi nikdo nevidí, ale myslím si, že tam je moje největší zbraň.”

Profesionální voják má v MMA velké cíle, nyní se však soustředí na bitvu s Milanem Ďatelinkou, která ho může posunout k titulové šanci. Do souboje navíc nastoupí z pozice favorita. “Určitě jsem moc rád, že mě lidé vnímají jako favorita, je vidět, že svou práci dělám dobře, že se to lidem líbí.” Tím se ale rozhodně nechce nechat ukolébat, na odhad bookmakerů a sázkařů raději nemyslí.

Svěřenec Petra Knížete si slovenského dlouhána pečlivě nastudoval, údajně našel jeho slabé stránky, které bude chtít využít při cestě za vítězstvím. Turnaj se sice uskuteční na Slovensku, což hraje do karet spíše Ďatelinkovi, Humburger však věří, že ho atmosféra v hale nijak nerozhodí. Za sebou má ostatně souboj v polské KSW, kde se mu podařilo ukončit domácího Boryse Borkowskiho. “Až jsem sám sebe překvapil, jak jsem byl klidný,” popsal své rozpoložení během zápasu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

“Je mi víceméně jedno, jakým způsobem vyhraju, hlavně abych vyhrál,” nechal se na druhé straně slyšet Milan Ďatelinka, jemuž se premiérový zápas v RFA vůbec nepovedl. To už se ale údajně nebude opakovat. “Nějaké věci jsem si nechal projít hlavou, udělal jsem malé změny. Nechci to moc konkretizovat, ale myslím si, že budu dobře připravený.”

Sám by byl rád, kdyby o výsledku nemuseli rozhodovat bodoví sudí. Humburgera vnímá jako šikovného a tvrdého soupeře s velkými cíli, sebe však vidí jako zkušenějšího bojovníka. “Myslím si, že mojí výhodou určitě bude, že mám víc zápasů, ať už vyhraných, nebo prohraných, to je jedno (smích).” Ďatelinka předpokládá, že na zemi bude určitě tahat za delší konec provazu, ale připustil, že v postoji by mohlo jít o vyrovnaný zápas.

Vyzyvatel Karlose Vémoly také připomněl, že když na začátku roku 2019 zápasil s Miroslavem Brožem, tak se také jednalo o neporaženého bojovníka. A právě “Mr. Comeback” mu hned v prvním kole názorně vysvětlil, jak chutná porážka. “Teď jsem si to připomněl. A můžu říct, že jsem se motivoval víc, než jsem měl v posledních letech ve zvyku. Tím, že je teď Dominik zatím neporažený, tak mám o to větší chuť a motivaci mu zařídit červené políčko na Sherdogu.”

Humburger si však takový scénář absolutně nepřipouští. “Já nejsem Brož, jsem úplně jiný bojovník,” varuje svého slovenského protivníka. “Nezná mě. Myslím si, že tyhle řeči se mají říkat po zápase, ne před zápasem.”

RFA 6 odstartuje v sobotu v 18:30 hodin. Během turnaje se představí také Vladimír Idranyi, Štefan Vojčák nebo Boris Glezgo. Celý galavečer můžete sledovat na stránkách RealSport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články