Šestkrát se mu změnil soupeř, ani tak se ale Dominik Humburger zápasu nedočkal

Šestkrát se mu změnil soupeř, ani tak se ale Dominik Humburger zápasu nedočkal Dominik Humburger v barvách RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Dominik Humburger si chtěl o víkendu dojít pro čtvrtou výhru v řadě a posílit svou pozici ve střední váze organizace RFA. Zdá se ale, že se do klece s profesionálním vojákem nikomu nechce.

Když si organizace RFA vybírala bojovníky, kteří budou nosit její barvy, oslovila také Dominika Humburgera. Profesionální voják hned na první akci RFA Grand Opening dokázal, že šlo o dobrou volbu. Abylaye Ibrayeva přejel hned v prvním kole, čímž dal jasně najevo, že má ve střední váze velké plány.

Humburger si si připsal třetí výhru v řadě a v přípravě pokračoval s vidinou dalšího zápasu, aby se rychle přiblížil k titulové šanci. “Jednou bych chtěl zvednout ruku jako šampion, jsem schopen pro to udělat cokoliv. Klidně tomu obětuji svůj volný čas, práci, nic jiného pro mě zatím neexistuje,” prohlásil v rozhovoru pro RFA krátce před další bitvou. Ta se měla uskutečnit v Rozvadově, místní King's Casino hostilo galavečer, na jehož pořádání se podílela RFA spolu s nejstarší německou organizací GMC. K souboji ale nakonec nedošlo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Vojáka sloužícího v Liberci měl vyzkoušet Ital Abdoul Sow (2-4), jenž se tuzemským divákům představil na turnaji Oktagon 24 v duelu s Robinem Fošumem. Zápas v Rozvadově nicméně odpískal doslova na poslední chvíli. “Zápas se mi bohužel zrušil, dnes to zrušil i poslední soupeř. Poslední, to říkám proto, že jich nebylo málo. Pochopím, když se soupeř změní jednou, dvakrát, je to bojový sport, může se stát cokoliv, ale že se změní šestkrát, ne-li víckrát v jednom měsíci, tak to už je i na mě moc,” svěřil se ve videu na Instagramu viditelně frustrovaný Humburger.

Ačkoli ho stále naplňuje služba pro armádu, nijak se netají tím, že by se chtěl zápasením v kleci jednou živit. Podobné situace ho však na cestě za tímto snem výrazně brzdí. A nejhorší je, že něco takového ani nemůže ovlivnit. “Všechny soupeře jsem přijal, všechny podmínky jsem splnil, takže vůbec nechápu, co se to děje, co to má být. Vždyť chceme jen zápasit, nic jiného. To už je teď asi jedno. Nejvíc mě na tom štve, kolik to stálo úsilí - mě, můj tým, moji rodinu, kolik to stálo peněz, času, v práci jsem si vybral celou dovolenou,” vysvětlil a poděkoval všem, kteří ho během přípravy podporovali.

Dominik šel do zápasu po náročné přípravě, dokonce vyrazil i do polského Ankosu, kam s oblibou jezdí přední bojovníci z domácí scény. Nyní doufá, že dřinu přece jen zúročí, že od RFA brzy dostane další příležitost a vynahradí si tak neplánovanou pauzu. “V neposlední řadě bych se chtěl omluvit mým přátelům, kteří mě chtěli přijet podpořit do Rozvadova. Je to škoda, myslel jsem si, že si to tam po zápase užijeme, moc mě to mrzí. Teď hledáme nejrychlejší variantu, kdy bych mohl co nejdřív zápasit. Máme pár možností, tak uvidíme, která vyjde.”

Zdroje:  Dominik Humbunger - Instagram

Nejnovější články