Žralok Magard hlásí životní formu. S Lopezem si chce zaplavat v hlubokých vodách

Žralok Magard hlásí životní formu. S Lopezem si chce zaplavat v hlubokých vodách Jonas Magard | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jonas Magard vnímá zkušeného Američana jako pořádnou výzvu, na zápas se tedy připravuje opravdu svědomitě. A možná i proto se ve svých 30 letech cítí být na vrcholu svých sil.

 

Nadcházející turnaj organizace Oktagon MMA se vůbec poprvé uskuteční v Liberci, v severních Čechách se 15. dubna představí především bojovníci těžších divizí, například Karlos Vémola, Robin Fošum či Adam Pałasz. Prostor se však najde i pro bantamovou váhu, a to hned v hlavním zápase celého večera, v němž se bude bojovat o pozici šampiona.

Jonas Magard se na životní zápas pečlivě připravuje v Manchesteru. V pořadu MMA letem světem prozradil, že už tréninky pomalu směřuje na desátou hodinu večerní, aby si tělo zvyklo podávat výkon v čase zápasu. Promotéra Ondřeje Novotného samozřejmě zajímalo, zda během sparringu nosí chrániče, aby opět nedošlo k vážnému zranění, které by mohlo zápas ohrozit. Naposledy si totiž přelomil čelist. “Spáruju s chrániči, chráním se po celou dobu (smích). Mám helmu i vše ostatní,” řekl s tím, že se také snaží dohlédnout na to, aby chrániče nosili i jeho parťáci.

Dánský provokatér připustil, že ho zlomená čelist vyšla opravdu draho, zároveň ale dodal, že vše špatné je pro něco dobré. “Je to tak, jak to je. Teď budu bojovat s těžším soupeřem, z toho mám velkou radost. Vnímám to tak, že se vše děje z nějakého důvodu, tohle je pro mě prostě lepší zápas.” Do souboje s Gustavem Lopezem údajně půjde mnohem více namotivovaný.

Aby se na zkušeného Američana pořádně připravil, snaží se neustále vystupovat z komfortní zóny. Naboural zajetou rutinu a vycestoval do zahraničí, podíval se například do Holandska, kde se popasoval s šikovnými wrestlery a přeborníky na BJJ. A proto podle něj ani nehraje roli, že tomu bude bezmála rok a půl od jeho posledního MMA zápasu.

Lopeze si pochopitelně pořádně nastudoval. “Je to agresivní bojovník, pokud mu to dovolíš. Ve většině zápasů zvítězí v prvním nebo druhém kole, takže je těžké zhodnotit, jak je na tom s výdrží. Ale po celou dobu je nebezpečný, musíš si dát pozor na jeho wrestling i na jeho ruce, rozdává pořádné bomby. Ale já budu rychlejší a v lepší formě, a to ve všech směrech.” Magard se samozřejmě připravuje na možnost, že se duel protáhne, rád by ale rozhodl před limitem. “Chtěl bych ho stáhnout do hlubokých vod, nakonec jsem žralok. Takže uvidíme. Ale v každém kole se budu snažit o ukončení, to je můj plán.”

Lopez podle něj navíc do bantamu nepatří, připadá mu jako “líný flyweight zápasník”, což mu dal jasně najevo na poslední tiskové konferenci Oktagon Time. “V naší váhovce jsou všichni pořádně vysekaní. A to on není.” Pochvaluje si ale, že na Lopeze jeho slova zabrala, v jeho videích si všiml, že začal pořádně makat. “To mě opravdu těší, protože chci bojovat s Lopezem v té nejlepší verzi, v jaké kdy byl. Pak bude vítězství ještě sladší.”

Magard souhlasil s tím, že pro něj Lopez představuje zatím nejtěžší zkoušku, je na ni ale náležitě připraven. Navíc je přesvědčen, že se dostal do životní formy. “Minulý rok mi bylo 30, jsem teď na vrcholu. Takhle dobře jsem se ještě nikdy necítil.”

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články