Kamarádství jde stranou. Finalisté Oktagon Výzvy jdou do bitvy a musí na chvíli zapomenout na své přátelství

Kamarádství jde stranou. Finalisté Oktagon Výzvy jdou do bitvy a musí na chvíli zapomenout na své přátelství zdroj: Profimedia

Na sobotním turnaji Oktagon 18 vyvrcholí také pátá série reality show Oktagon Výzva a už nyní je ale jasné, že se i tentokrát stane vítězem bojovník ze Slovenska.

Do finále se probojovali Roman Paulus a Tomáš Zajac.Výzva nicméně není prvním projektem pod hlavičkou Oktagonu, kterého se oba bojovníci zúčastnili. Blýskli se také na turnaji Oktagon Underground. Paulus vnímal pyramidu jako šanci vyzkoušet si ostré lokty a kolena ještě před oficiální premiérou v profesionálech. Hned v prvním zápase byl sice lepší Marco Novák, druhou šanci už ale Paulus chytil za pačesy a Tomáše Brábika uzemnil učebnicovým highkickem, který by určitě ocenil i Lajoš Klein.

Zajac si u promotérů také vyprosil účast v Undergroundu. Byl však v opačné situaci než Paulus, jelikož už měl za sebou 11 zápasů, z nichž pouze 3 dokázal vyhrát. Po téměř čtyřleté pauze hledal cestu zpět do klece. A nutno uznat, že se ukázal ve velmi dobrém světle. Jacoba Mikulu ve třech kolech přestřílel a došel si pro výhru na body.

Oba borci si vykoledovali nabídku do již tradiční reality show, oba po ní skočili. „Zajko“ měl svůj první zápas o poznání těžší. Vyzkoušel ho totiž král Undergroundu – Matouš Kohout. Tomášovi nicméně chybělo jen málo, aby favorizovaného soupeře ukončil už v prvním kole. Ze zadní ruky totiž trefil Kohoutovu bradu, čímž ho poslal k zemi. Tam ale situaci nedokázal vytěžit. Kohout přežil a v dalších kolech Zajace demoloval na zemi. Roman Paulus se ze svého prvního profesionálního zápasu naopak mohl radovat. Vladimír Lengál si nedal pozor na smrtelný highkick, po němž Paulus naordinoval rear naked choke, čímž Lengála donutil odklepat.

Po diváckém hlasování přišlo semifinále, takzvané „play-off“. Roman Paulus zamířil do klece s Michaelem Krčmářem. A předvedl stejné ukončení, jako s Lengálem. Tomáš Zajac svedl vyčerpávající bitvu s Pavlem Hvězdou. Na rozhodčí udělal o něco větší dojem, takže se také mohl radovat z postupu do finále.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pro oba přitom bude vzájemný duel velmi obtížný. Během pobytu ve vile se z nich stali kamarádi, jelikož si povahově sedli a dobře spolu vycházeli. Důkazem je vzájemný staredown, při němž se oba smáli. Česká scéna je poměrně malá, takže tato situace nastává poměrně často. A ne každý na zápas s kamarádem kývne. Na to si ostatně opakovaně stěžoval promotér Ondřej Novotný, pro něhož je pak matchmaking o mnoho náročnější. Zajac přiznal, že se mu epizody Výzvy sledují velmi těžko. „Bude to těžké, ale nějak to oba překousneme a půjdeme do toho naplno,“ slíbil a dodal, že více než o fyzičku půjde o psychickou stránku.

Společně ale netrávili jen volný čas, šlo také o trénink, v němž měli možnost jeden druhého více poznat a načíst. Roman Paulus přiznal, že by mohl některé poznatky využít. Má zároveň velkou výhodu v zázemí. Je členem Spartakus Fight gymu, kde se mu přímo věnuje Attila Végh, zároveň může využít zkušeností předních bojovníků československé scény, pohybuje se zde kupříkladu Karol Ryšavý, Lajoš Klein, nově také Samuel Krištofič nebo Ivan Buchinger.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Mnohem složitější podmínky má ale Zajac. Jeho manažerský tým se totiž nedomluvil s Iljou Škondričem, Tomáš tedy nebude reprezentovat OFA gym. „Jsem otevřený všemu, takže doufám, že se ještě se Zajem uvidíme. Je to ale v jeho rukách, uvidíme, jestli si ke mně najde cestu, nebo zůstane tam, kde je,“ vysvětlil Škondrič. Právě kvalitní tým by přitom Tomáše mohl posunout směrem k lepším výsledkům. Momentálně tráví hodně času v autě, protože má tréninky v různých gymech, navštěvuje například Box klub Topolčany. Přitom si ale moc dobře uvědomuje, jak je pro něj finálový zápas důležitý. „Bude to taková moje životní zkouška, jestli má opravdu význam věnovat se této kariéře.“

Finále je součástí turnaje Oktagon 18, který je možné už v příští sobotu sledovat zakoupením pay per view na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články