Legendární Overeem se vyjádřil k odchodu z UFC. O jeho zkušenosti mají zájem další světové organizace

Legendární Overeem se vyjádřil k odchodu z UFC. O jeho zkušenosti mají zájem další světové organizace Alistair Overeem | zdroj: Getty Images

Alistair Overeem udělal definitivní tečku za svojí kariérou v UFC. Zájem o něj ale mají například v Japonsku.

Legendární 40letý MMA bojovník Alistair Overeem vyhlásil letos na začátku roku poslední jízdu za titulovým zápasem. Ta se však v únoru zastavila hned na prvním soupeři, když ho pomocí TKO porazil ve druhém kole Alexander Volkov. I proto s ním nakonec UFC tento týden rozvázalo kontrakt.

To potvrdil holandský bojovník dnes v noci na svém instagramovém účtu, kam napsal krátké shrnutí a poděkovaní za poslední dekádu, kterou v nejslavnější americké organizaci zažil. Zároveň naznačil, že vůči UFC necítí žádnou zášť a poděkoval také jejím dvěma šéfů.

„Poslední jízda skončila, ale že stála za to. Když se zpětně podívám na mých 10 let v UFC, tak to pro mě byla zkušenost na celý život. Obrovské díky celému personálu, fanouškům i všem bojovníkům na které jsem narazil. Nemohl jsem si přát lepší kariéru. Obzvlášť díky Danu Whiteovi a Lorenzovi Fertittovi za to, že udělali vše, co bylo možné. Byla pro mě neskutečná pocta bojovat pro vás všechny.“

Je velice těžké z těchto slov vyčíst, zda Overem myslel poslední jízdu pouze v UFC nebo v celé kariéře. Zájem by o něj ve světě totiž byl. Okamžitě se například vyrojily spekulace, že by mohl přestoupit do Bellatoru, protože ho pojí dlouholetá známost s prezidentem Scottem Cokerem pod kterým působil v dnes už zaniklé organizaci Strikeforce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alistair Overeem (@alistairovereem)

Další z variant by mohl být také japonský Rizin. Jeho šéf Nobuyuki Sakakibara totiž Overeema objevil a byl u jeho naprostých začátků v zemi vycházejícího slunce, což prozradil v rozhovoru s Tomem Taylorem pro server BJPenn.

„Myslím, že Alistair sehrál obrovskou roli při budování tohoto sportu jak v Japonsku, tak v celém světě,“ řekl Sakakibara. „Vzpomínám si, že jsem jel do Holandska se smlouvou pro jeho bratra Valentijna Overeema a viděl jsem v gymu 17letého Alistaira a rozhodl jsem se ho na místě podepsat. Opravte mě, pokud se nemýlím, ale věřím, že debutoval v hale Korakuen v hexagonu proti Yusukemu Imamurovi."

„Bylo to bláznivé domlouvání, ale tam začala jeho kariéra. Byl stále takové hubené dítě. Pořád si pamatuji, jak mě to vzalo, když jsem ho poprvé viděl v Holandsku. S tím co bylo řečeno je jasné, že mam pro Alistaira slabost a pokud by chtěl, tak si myslím, že by pro něj mělo smysl odejít do důchodu v Japonsku.“

I my doufáme, že ještě Overeem neřekl své poslední slovo a v MMA ho ještě uvidíme. I přes svůj věk si totiž v UFC pořád zvládl udržovat kontakt s absolutní špičkou a i v dalších organizacích by mohl předvést několik skvělých zápasů. Nikomu však již nic dokazovat nemusí a pokud se rozhodne pro definitivní konec kariéry, může tak učinit bez jakýchkoliv výčitek.

Zdroje:  BJPenn.com , Instagram Alistair Overeem

Nejnovější články