Mikulášek se v říjnu nedočká, zápas s Vémolou byl opět odložen. "Terminátor" však nastoupí s jiným soupeřem

Mikulášek se v říjnu nedočká, zápas s Vémolou byl opět odložen. "Terminátor" však nastoupí s jiným soupeřem zdroj: Profimedia

Vémola by musel za měsíc shodit zhruba 20 kilogramů, což je nereálné. Souboj s Mikuláškem se tedy přesouvá až na prosinec.

Po zdravotních komplikacích na straně Karlose Vémoly museli promotéři organizace Oktagon Underground rozhodnout o novém termínu souboje s Václavem Mikuláškem. Pavol Neruda a Ondřej Novotný už nechtěli diváky dlouho napínat a na tiskové konferenci tedy oznámili nejbližší možný termín – 17. října. Vémola ale hned na tiskovce naznačil, že je pro něj termín šibeniční, zdráhal se slíbit, že stihne shodit do 84 kilogramů. Fanoušky na tuto možnost koncem minulého týdne připravoval i Novotný. Nyní, přesně měsíc před zápasem, je už nad slunce jasné, že k němu nedojde.

Attila Végh a Václav Mikulášek zdroj: Profimedia

Informace sice ještě není oficiální, skutečnost ovšem Novotný potvrdil ve včerejším vysílání vlastního podcastu. „Karlos Vémola nestihne zhubnout do 17. 10., mimo jiné jsme spolu byli dnes. Informoval jsem o tom Vaška Mikuláška. Ani jsem mu nenabízel to, co po mně Karlos chtěl, aby to případně byla nějaká catchweight, nebo něco podobného, protože vím, že Vašek by to nechtěl,“ zaznělo v pořadu MMA letem světem.

Novotný se zmínil také o nehodě, která Mikuláška potkala. Sice řekl, že i přes srážku s dodávkou byl ochotný do zápasu jít, dle promotéra by to ale nebylo zdravé. „Vašek by asi ready byl. Nicméně jsme se dohodli, že žádnou catchweight nechce. Nabídl jsem mu, že může samozřejmě zápasit s někým jiným, ale asi si všichni uvědomujeme, že by mohlo přijít zranění, takže to prostě nedává smysl, když už se připravuje na Karlose a chce porazit právě jeho.“ Novotný potvrdil, že se zápas odloží na prosinec, konkrétní datum je stále v řešení.

To však neznamená, že se 17. 10. neukáže Vémola. Ten je totiž ochotný nastoupit s jiným soupeřem. „S velkou pravděpodobností se naopak představí Karlos Vémola. A to ať už v polotěžké váze, nebo v nějaké catchweight,“ oznámil šéf Oktagon MMA. S Karlosem se momentálně domlouvá na detailech, na představení nového soupeře si tedy musíme ještě nějakou chvíli počkat.

Jedním ze zajímavých kandidátů je určitě Viktor Pešta. UFC veterán o duelu s Vémolou mluvil opakovaně, „Terminátor“ o něj ale příliš nestál. Pešta shodou okolností minulý týden také bojoval s onemocněním COVID-19, kvůli čemuž přišel o zápas s Maďarem Hoczem. Zápas s Karlosem by tedy dával smysl. U Pešty se v tomto ohledu nic nezměnilo. „O ten zápas pořád stojím, ale vím, že Vémola do toho nechce jít. Teď jsem slyšel, že nechce jít s Mikuláškem v 84, kdyby mu neměli koho dát ve vyšší váze, v 93, tak já budu ready,“ prohlásil dva týdny nazpět.

Viktor Pešta zdroj: Profimedia

K situaci se samozřejmě vyjádřil i Mikulášek, který je z dalšího odložení logicky frustrovaný. Vémolu dokonce podezřívá, že si celou záležitost dobře promyslel. „Měl to naplánované, liška. Chápu zranění, chápu nemoc, ale nechápu to lhaní okolo. Jak moc trpěl v nemoci, když ani ne týden potom maká a dře jako nic,“ postěžoval si.

Připomněl také chvíle, kdy od něj Karlos žádal záruku, že do zápasu skutečně nastoupí. „Nejsem prý soupeř, že chce záruky na zápas, že nevěří, že nastoupím. A teď se ptám: A co já?“ Závěrem dodal, že od Vémoly čekal chování šampiona. Karlos ale podle něj nemůže své postavení využívat do nekonečna.

Vzhledem k dalšímu odkladu se Mikuláškova příprava protáhne minimálně o dva měsíce. Příprava, do níž dle jeho vlastních slov měsíčně investuje zhruba 60 tisíc korun. Pokud by vzal jiného soupeře, mohl by si trochu přilepšit. Dobře si ale uvědomuje možné riziko, souboj s náhradníkem tedy raději odmítl. Tanec s Vémolou si tak nadělí až jako dáreček k Vánocům.

Zdroje:  Sport.cz , MMA letem světem , Facebook Václav Mikulášek

Nejnovější články