Rodlek doslova rozkopal nohy soupeře, nakonec ho ale k zemi poslal pěstmi

Rodlek doslova rozkopal nohy soupeře, nakonec ho ale k zemi poslal pěstmi zdroj: Profimedia

Thajský bojovník opět ukázal své kvality a v organizaci ONE zůstává i nadále neporažený.

Filipínská Manilla byla dějištěm druhého letošního galavečera největší asijské MMA organizace ONE. Na kartě plné domácích bojovníků se hned v úvodu blýskl thajský tvrďák Rodlek (127-40-5), jemuž čelil Chris Shaw (39-8) ze Skotska. Ten měl značnou výškovou převahu a do zápasu vstoupil ve větším tempu, jelikož si byl dobře vědom, že největší šanci na výhru bude mít především v prvním kole, kdy se Rodlek obvykle teprve dostává do tempa.

Skotský bojovník se snažil držet boj na vzdálenost, odkud hrozil především svými tzv. question mark kicky. Ty jsou nebezpečné v tom, že vypadají jako kopy na nohy či na tělo a až v poslední chvíli se zvednou na hlavu. Například legendární K-1 bojovník Glaube Feitosa s nimi poslal k zemi nejednoho soupeře. Rodlek je však s přehledem vykrýval a neustále kráčel kupředu. Trpělivě si vyměřoval vzdálenost a když už zaútočil, jeho údery se zdály být mnohem tvrdší než soupeřovy.

Do druhého kola Rodlek nejenom zvýšil tempo, ale změnil také taktiku. Začal Shawovi rozkopávat nohy. Celkem jich trefil 21 a o jejich razanci svědčila rudnoucí stehna soupeře. Pokračoval v tom i v kole následujícím, zatímco jeho soupeř sázel na lokty. Doufal totiž, že rozsekne Rodlekovi hlavu, načež by mohl rozhodčí zápas ukončit. Hned jedním z prvních loktů sice Thajce otevřel, ale ten nehodlal zvolnit, přestože měl za chvíli obličej celý od krve. Nakonec i přes tenhle handicap dokázal v závěru posledního kola sestřelit k zemi jednoduchou kombinací úderů. Skot se však dokázal postavit a posledních pár vteřin do konce kola už přežil.

 

Nejnovější články