Organizace ONE si na úvod roku přichystala lahůdku pro fanoušky thajského boxu

Organizace ONE si na úvod roku přichystala lahůdku pro fanoušky thajského boxu Jonathan Haggerty | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

V očekávané odvetě podle pravidel thajského boxu se Haggerty utká s Rodtangem. Oba divákům opět slibují skvělou podívanou.

Johnatan Haggerty se během minulého roku stal jednou z nejzářivějších hvězd asijské organizace ONE Championship. Dvaadvacetiletému Britovi k tomu stačily pouhé 3 zápasy. V tom prvním s přehledem zvítězil především díky skvělým loktům. Hned vzápětí si pro něj tedy promotéři připravili opravdovou výzvu – legendárního thajského bojovníka Sama-A, který má na kontě přes 400 zápasů.

Když Haggerty nastupoval, z jeho sebevědomého výrazu byste nepoznali, že jde teprve do svého čtrnáctého zápasu. Skvěle zvolenou taktikou v atraktivním zápase Thajce jasně přejel a získal titul šampiona. Zdálo se, že právě sledujeme zrod nové superstar, ONE však měla v rukávu další eso – extrémně tvrdého Rodtanga.

Oba borci spolu svedli válku na celých 5 kol. Rodtangovi se ve čtvrtém kole podařilo Haggertyho tvrdými údery poslat do počítání, díky čemuž získal bodový náskok a právem se stal vítězem. To by rád obhájil i v odvetě, avšak uvědomuje si, že ze sebe bude muset vydat to nejlepší. „Moje pěsti ho knokautují, ale pořád musím počkat na příležitost. Věřím si, ale nemůžu do toho jít bezhlavě,“ prozradil Rodtang na předzápasové tiskové konferenci. Dá se tedy očekávat, že začne pozvolna a s postupujícími koly bude zvyšovat tempo.

„Rodtang je fantastický šampion a během našeho prvního setkání mě donutil ze sebe vydat maximum,“ pochválil Haggerty svého rivala a zároveň mu poděkoval, že odvetu přijal. Prozradil také, že organizace jim odvetu nabídla hned po prvním zápase, avšak talentovaný Brit cítil, že si potřebuje dát pauzu. Na rozdíl od Rodtanga bude do zápasu vstupovat s jasně danou taktikou a chce využívat agresivity svého soupeře, který jde často bezhlavě do přestřelek.

Tenhle zápas bude zárukou skvělé podívané, letošní první galavečer ONE: A New Tomorrow je však nabitý skvělými zápasy. Z dalších jmen zmíníme například Stamp Fairtex, která se nejprve stala šampionkou v kickboxu a thajském boxu a nyní se se skóre 3:0 blíží k titulové šanci také v MMA. Nebude chybět ani tvrďák Liam Harrison, který následně v únoru navštíví také Česko, kde povede seminář Muaythai.

Celý galavečer bude možné v pátek okolo poledne sledovat na Youtube kanálu organizace ONE.

Nejnovější články