Tom Aspinall nikam nespěchá a zápas o prozatímní titul nechce. „Jsou tady jiní, kteří si to zaslouží víc,“ říká

Tom Aspinall nikam nespěchá a zápas o prozatímní titul nechce. „Jsou tady jiní, kteří si to zaslouží víc,“ říká Tom Aspinall porazil na domácí půdě těžkého soupeře Alexandera Volkova a udělal to tak, že to vypadalo snadně. | zdroj: Getty Images

V těžké divizi udělal před pár týdny pořádný rozruch, když snadno porazil Alexandera Volkova. K šampionskému titulu Tom Aspinall ale nespěchá a rád dá přednost bojovníkům, kteří na to mají podle něj větší nárok.

Tomovi Aspinallovi se už dlouho mluví jako o černém koni těžké váhy, obrovském talentu a dokonce možném budoucím šampionovi UFC. Není divu, mladý britský bojovník totiž prochází těžkou divizí jako nůž máslem a ve svých pěti zápasech v nejslavnější MMA organizaci, nejenže nenašel přemožitele, ale všechny své soupeře také ukončil před limitem.

Před dvěma týdny jej čekala opravdová zkouška v podobě duelu s šestým mužem v žebříčku těžkotonážníků, Alexanderem Volkovem, a 28letý Brit zvládl tento ostrý test na jedničku s hvězdičkou.

Ruského dlouhána, který je především nebezpečný striker, přebíjel v postoji i ve wrestlingu a nakonec jej utáhl na zemi na straight armlock, který se v MMA zas tak často nevidí. Po takovém výkonu jej spousta lidí okamžitě pasovala do role budoucího šampiona, ale sám Tom říká, že není kam spěchat a o šampionský pás zatím neusiluje.

Situace v těžké váze je navíc velice nepřehledná, současný šampion Francis Ngannou je po operaci kolene a do konce roku bude pravděpodobně mimo hru. Jeho vztahy s UFC jsou ještě ke všemu dost napjaté a není vyloučeno, že se kamerunský bijec vrhne raději na box, než aby pokračoval v MMA. UFC tak bude pravděpodobně tak jako tak muset sáhnout po prozatímním pásu šampiona, ale není vůbec jasné, kdo by se o něj měl utkat. Tom si však myslí, že on by to určitě být neměl, protože jiní bojovníci si to zaslouží mnohem víc:

„Tohle teď opravdu není něco, o čem bych přemýšlel. Nemám o to zájem, opravdu. Myslím, že tady jsou jiní lidi, kteří si to zaslouží více, jako Stipe Miocic nebo Jon Jones. Já jsem se právě teď dostal mezi top desítku. A nehodlám teď dělat nic z toho. Podívejte se na Ciryla Ganea, byl strašně blízko k porážce Ngannoua. Lidi jako on si to zasloužím mnohem více než já.“

Tom by měl naopak zájem o dalšího skokana v těžké váze, australského milovníka piva a knockoutů, Taie Tuivasu, který nedávno všechny šokoval, když loktem poslal do bezvědomí Derricka Lewise a poskočil tak z jedenáctého místa na třetí příčku těžké divize. Zápas ale zatím není domluvený a je otázka, jestli právě Tuivasa nepromluví do boje o prozatímní šampionský pás se Stipem Miocicem.

„Zatím není nic domluveného, ale předtím jsem slyšel, že by se mohl domlouvat zápas mezi ním a Stipem,“ prozradil Tom. „Potom jsem slyšel z blízkých zdrojů, že ten zápas není vůbec jistý. Míč je na jeho straně kurtu, ale já chci zápasit ve Velké Británii. Zápas mezi mnou a Taiem ve Velké Británii by byl neskutečný. Chci být chlap pro Velkou Británii, chci tam bojovat. Nechci teď jít na nějaký turnaj, jenom proto, abych byl jen dalším týpkem na kartě. Chápete co tím myslím? Chci být miláčkem Velké Británie, chci být tímhle chlapem.“

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články