Tvrdý pád. Moraes loni bojoval o titul, teď dostal druhé KO v řadě

Tvrdý pád. Moraes loni bojoval o titul, teď dostal druhé KO v řadě zdroj: Profimedia

Od té doby, co bojoval o titul, nejde Marlonu "Magicu" Moraesovi karta a už druhý zápas prohrál před limitem. Jeho soupeř Rob Font má naopak důvod k oslavě, protože se dostal do vytoužené TOP 10.

Brazilec Marlon Moraes do UFC naskočil v roce 2017 a celkem rychle se probojoval až k titulové šanci v bantamové váze. Tehdejší šampion Henry Cejudo ho však na konci třetího kola ukončil tvrdým ground and pound. Po půl roce se sice "Magic" dokázal vyhoupnout zpátky do sedla, když získal sporné bodové vítězství nad Jose Aldem. Dlouhán Cory Sandhagen ho však letos v říjnu zaskočil kopem z otočky a vrátil ho zpět do říše poražených.

Souboj s jedenáctkou divizního žebříčku měl být pro Moraese papírově snadný. Rob Font naposledy před rokem, poté ho zpomalila operace kolene a následná rekonvalescence.

Moraes možná měl v paměti své poslední inkasované KO, a tak se dvakrát nerozmýšlel a svého soupeře vzal hned po první výměně na zem. Tam se mu rychle povedlo chytit gilotinu, ale Font se mu rychle protočil a dostal se na nohy. Marlon ale nehodlal pokračovat v postoji, a tak svého soka zvedl do vzduchu a relativně něžně vrátil zpět na podlahu oktagonu. Tam ale nic převratného nevykouzlil a spíš se snažil získat nějakou dominantnější pozici. Po asi dvou minutách Font vyklouzl a utekl zpět na nohy.

V postoji ani jeden z borců na nic nečekal. Moraes vyslal tvrdý highkick a i když ho jeho soupeř schytal přes kryt, vypadalo to, že s ním celkem otřásl. Font se ale rychle vzpamatoval a odpověděl tvrdým jabem, za který následně schoval i delší kombinaci. A právě přední jab na Moraese platil. Brazilec viditelně zpomalil, načež schytal další sadu úderů. Odpověděl sice pěknou otočkou, ale ta skončila v krytu soupeře. Sám naopak sežral další přední úder a doslova zabruslil dozadu. Font věděl, že ho má na lopatě. Trefil zvedák na bradu a Moraes šel k zemi, kde už ho Font dokončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený no name (@mma_preview)

Zatímco Moraese teď čeká ze 3. místa v divizním žebříčku strmý pád, Font si naopak znatelně polepší a dostane se do TOP 10 mezi známá jména. Do budoucna by mohl dávat smysl jeho souboj s Jose Aldem, který si teď na UFC Vegas 17 také připsal výhru.

Nejnovější články