UFC koupilo Bellator? Největší hvězdy Bellatoru se objevily na soupisce UFC

UFC koupilo Bellator? Největší hvězdy Bellatoru se objevily na soupisce UFC zdroj: Getty Images

UFC možná koupilo svého největšího konkurenta. Ale možná taky ne. Co znamená zahrnutí takových hvězd jako je McKee, bratři Pitbullové nebo MVP na soupisku UFC?

Kolem Bellatoru začíná být rušno. Už nějakou dobu se online prostorem šíří zvěsti, že druhá největší MMA organizace na světě bude prodána a jako nejpravděpodobnější kupec se často zmiňovala čtvrtá největší organizace – PFL. Nakonec ale může být vše úplně jinak.

Včera totiž fanoušci na webu UFC odhalili, že na soupisce organizace přibylo několik bojovníků z Bellatoru, a ne jen tak ledajakých. Jde o šampiona pérové váhy Patricio „Pitbulla“ Freireho, jeho bratra, bývalého šampiona lehké váhy Patricky Freireho, bývalého šampiona AJ McKee a také hvězdu Michaela „Venoma“ Page. Ten navíc nedávno oznámil, že se po skončení smlouvy v Bellatoru nebrání možnému angažmá i jinde. 

Všechna tato jména ale zakrátko na to ze soupisky zmizela, takže lze jen těžko říct, co to mělo znamenat. Nabízí se ale několik možností:

Buďto si UFC z Bellatoru střílí a jména na soupisku dalo záměrně, aby trochu pocuchalo nervy šéfovi Bellatoru Scottu Cokerovi, nebo se jedná o kanadský žertík některého programátora, který má webovou stránku UFC na starosti. Nebo je na stole ještě třetí možnost, že UFC skutečně koupilo Bellator, ale ještě to neoznámilo veřejně.

V takovém případě by se jednalo o jednu z největších akvizic UFC v historii. Už v minulosti tato organizace pod vedením Dany Whitea koupila své dva největší konkurenty – japonskou MMA organizaci PRIDE FC a o pár let později i americkou Strikeforce. Většinu bojovníků tehdy přebrala pod svá křídla a zdálo se, že její pozice hegemona na MMA trhu je neotřesitelná.

Jenže od té doby se leccos změnilo, a i když je UFC stále číslo jedna a má většinu nejlepších bojovníků napříč váhovými divizemi, Bellator, PFL a ONE jsou čím dál zdatnějšími konkurenty a začínají šlapat na paty. Pokud by tak UFC skutečně Bellator koupilo a převzalo jeho zápasníky, znovu by tím posílilo svoji nadvládu ve světě MMA. Navíc by UFC tímto obchodem vzalo vítr z plachet PFL, které se doteď podle všeho snažilo Bellator odkoupit.

Poslední možností je, že UFC se dohodlo s výše jmenovanými bojovníky a po vypršení jejich smlouvy v Bellatoru je vezme pod svá křídla. Jejich zmínění v UFC žebříčku by tak ale bylo dost předčasné, protože např. AJ McKee se má pod vlajkou Bellatoru utkat 30. července s Patricky Freirem.

Je jen těžké odhadovat, která z možností bude na konec ta správná, ale jisté je, že pokud by Bellator místo UFC koupilo právě PFL, znamenalo by to pro Whiteovu organizaci velkou konkurenci, kterou by už šéf UFC nemohl ignorovat.

Zdroje:  mmamania.com , sportskeeda.com

Nejnovější články