Šance pro UFC, jedna z největších hvězd Bellatoru je volná

Šance pro UFC, jedna z největších hvězd Bellatoru je volná Michael "Venom" Page je v první řadě showman. | zdroj: Profimedia

Naprostý unikát ve světě MMA, tak by se dal stručně popsat Angličan Michael "Venom" Page. Deset let kosil soupeře v Bellatoru, teď mu ale vypršela smlouva a čeká na nabídky od konkurence.

"Jsem momentálně nezaměstnaný," překvapil Michael Page včera v pořadu The MMA Hour. "Venom" je přitom jednou z největších hvězd organizace Bellator. A přestože tam loni na titul nedosáhl, po letošním rychlém vítězství nad Goičim Jamaučim se dalo čekat, že brzy dostane druhou šanci.

MVP v Bellatoru působil od roku 2013 a doslova ničil jednoho soupeře za druhým. On i vedení organizace ale byli kritizováni za to, že nezápasí s adekvátními soupeři. Změnilo se to až v semifinále Grand Prix 2019, když narazil na Douglase Limu a ten se stal prvním, kdo na Venoma vyzrál, navíc z toho bylo nezapomenutelné KO.

Následovalo další vítězné tažení, kdy za oběť padl i českým fanouškům dobře známý Giovanni Mellilo, který nyní působí v Oktagonu. Po šesti vítězstvích v řadě MVP loni dostal šanci zabojovat o prozatimní titul welterové divize, Logan Storley na něj ale po pěti kolech vyzrál na body. Vítězně Page nevyšel ani z premiéry v boxu bez rukavic, kde nestačil na Mika Perryho.

Přesto sám přiznal, že pro něj bylo překvapením, když po posledním zápase zjistil, že mu u Bellatoru vypršela smlouva. "Zástupci Bellatoru jsou v tomhle normálně mnohem ostřejší a dokonce obvykle i ve chvíli, kdy vám zbývá ve smlouvě ještě několik zápasů, tak už probíráte další možnosti. Takže si myslím, že se toho v zákulisí děje hodně v souvislosti s jejich potenciálním prodejem, novými vlastníky a tak dál."

Není vyloučeno, že se MVP do Bellatoru vrátí, byť je osud této organizace, která byla dlouho považována za číslo dvě, aktuálně nejasný. Angličan chce ale pochopitelně využít příležitosti a zjistit svou hodnotu na trhu. Patří navíc mezi univerzální bojovníky, kteří dokáží zápasit v různých disciplínách. Jeho kariéra se však ve 36 letech chýlí ke konci, například box s nějakým známým jménem by tedy mohl být logický další krok. Zájem by mohla mít i organizace Bare Knuckle FC (box bez rukavic), PFL či ONE Championship.

Z pohledu fanouška by ale bylo asi nejzajímavější vidět, jak by si MVP vedl v UFC. Obstál by mezi elitou našlapané welterové divize?

Možná se to brzy dozvíme, alespoň to napověděl oficiální web americké organizace, kde se Page společně s dalšími hvězdami Bellatoru objevil v databázi bojovníků. Jednalo se o chybu programátora, který omylem zveřejnil update dříve, než měl, anebo si jen nějaký hacker zavtipkoval? To se brzy ukáže. Pro UFC by se každopádně jednalo o jednu z největších akvizicí v historii, podobně jako kdysi pohltilo fightery ze Strikeforce či WEC. Otázkou je, zda by to byl rozumný krok pro "Venoma", který by mohl svou značku značně poškodit, pokud by v nejslavnějším oktagonu pohořel.

Zdroje:  mmamania.com , The MMA Hour

Nejnovější články