60 sekund a TKO. Američanka Buys své vítězství a prémii za nejlepší výkon večera oplakala

60 sekund a TKO. Američanka Buys své vítězství a prémii za nejlepší výkon večera oplakala Cheyanne Buys - Gloria de Paula | zdroj: Getty Images

Cheyanne Buys si parádním kopem do hlavy zajistila první výhru v UFC a bonus padesát tisíc dolarů (v přepočtu více než milion korun).

Americká bojovnice Cheyanne Buys ještě ani nepatří do nejlepší patnáctky slámové váhy, ale už ve svém druhém zápase v UFC (v prvním podlehla na body Montserrat Ruiz) dokázala hodně zaujmout a zcela zaslouženě si po víkendovém turnaji odnesla z klece peněžitou prémii za výkon večera.

Buys před duelem s Brazilkou Glorii de Paulou musela řešit stěhování z rodného texaského Dallasu do Las Vegas, kde začala trénovat pod hlavičkou gymu Xtreme Couture a při shánění nového bytu byla nucená vydat se ze všech peněz a zavázat se k půjče u banky, takže situace pro ni rozhodně nebyla růžová. Její následný výkon to ale vůbec neovlivnilo.

Do zápasu Buys doslova vlétla a hned při první příležitosti zasypala svoji soupeřku sérii úderů po které přešla do úspěšného takedownu. Na zemi se však nedokázala dostat přes velice dobrou Brazilčinu obranu a rozhodla se proto vrátit zpátky na nohy.

Zvedat se začala také de Paula, která už však více nestihla, protože ji Buys tvrdým kopem do hlavy doslova posadila na zadek. Otřesená Brazilka se sice ještě jednou zkusila vrátit na nohy, ale Američanka ji zalehla a dalšími údery rozhodla o výsledku tohoto zápasu. Parádní TKO po pouhých 60 sekundách.

Po vyhlášení bylo na Buys vidět, že jí ze srdce spadl obrovský kámen. To největší překvapení na ni však stále ještě čekalo. Když jí v zákulisí oznámili, že získala bonus 50 000 dolarů za nejlepší výkon večera, tak se musela posadit na zem, kde začala plakat. V tomto případě to ale naštěstí byly slzy štěstí. Buys svojí kariéře MMA bojovnice hodně obětovala a nyní se jí to začíná vracet i s úroky.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články