Alessio Di Chirico si krásným KO zachránil kariéru, přesto byl naštvaný a poslal do háje šéfa UFC i novináře

Alessio Di Chirico si krásným KO zachránil kariéru, přesto byl naštvaný a poslal do háje šéfa UFC i novináře Alessio Di Chirico | zdroj: Profimedia

Alessio Di Chirico si s Joaquinem Buckleym poradil parádně a sestřelil ho už v prvním kole. Přesto se tvářil naštvaně a s nikým se nechtěl bavit.

Italský bojovník Alessio Di Chirico zažil o víkendu skvělý večer. Na turnaji UFC Fight Island 7 porazil už v prvním kole krásným KO nebezpečného Joaquina Buckleyho, za což dostal bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera. Tímto vítězstvím si navíc patrně zachránil svoji kariéru v organizaci, protože po třech prohrách v řadě nad ním visel pověstný Damoklův meč.

Di Chirico byl zprvu ze svého vítězství opravdu dojatý a jen těžko skrýval slzy štěstí a úlevy. Není se také čemu divit, protože tlak na něj byl enormní, a navíc mu dali bojovníka, pro kterého měl být podle sázkových kanceláří pouhou „potravou.“ On se však roli outsidera vzepřel a ukázal, že se s ním musí stále počítat.

Poté se jeho nálada ale změnila. Kdo čekal od Di Chirica srdceryvný pozápasový rozhovor, byl těžce zklamán. Ital byl jak v kleci, tak na pozápasové tiskové konferenci na odpovědi velice skoupý. Vysvětlil to tím, že když prohrál, tak se s ním také nikdo nechtěl bavit a přišlo mu velice nefér, že se dělaly rozhovory pouze s vítězi.

Joaquin Buckley - Alessio Di Chirico Joaquin Buckley - Alessio Di Chirico | zdroj: Profimedia

„Je mi líto, že to tolikrát opakuji, ale bez mého oponenta vám rozhovor nedám,“ sdělil trochu podrážděně Di Chirico předtím, než odešel z tiskové konference. „Nelíbí se mi skutečnost, že se chcete bavit pouze s vítězem. Já měl teď také tři prohry. Není to pro mě v pořádku a vůbec se mi to nelíbí.“

Di Chiricovo chování nepochopil ani prezident UFC Dana White. Ten se chtěl po zápase s italským týmem sejít a pogratulovat vítězi a se zlou potázal. Reakce lidí okolo Alessia prý byla více než podivná a netvářili se údajně vůbec přívětivě.

„Ten kluk je opravdu zvláštní...mluvili jste s ním někdo?“ tázal se White novinářů „Právě jsem slyšel, že moc ne a vůbec to nechápu. Potkal jsem ho v zákulisí a prošel kolem mě i se svým týmem, tak jsem mu řekl: ‚Hej gratuluju.‘ A oni se na mě začali koukat stylem: ‚Co tady ku*va chceš?‘ Dívali se na mě, jak kdyby prohráli. Je to nějaký nešťastný tým. Co to s nimi bylo? Asi jim nikdo neřekl, že vyhráli.“

Takový přístup je opravdu zvláštní. Je pochopitelné, že chtěl Di Chirico zachovat úctu svému soupeři a dost možná byl naštvaný na vedení organizace, že dostal nůž na krk, ale tři porážky v řadě si způsobil on sám. Navíc komentátoři UFC až na výjimky nedělají ihned po zápase rozhovory s bojovníky, kteří prohráli na KO. Mnohdy jsou poražení totiž ještě dost "mimo" a rozhovor s nimi by nedával smysl. Snad si tak Di Chirico uvědomí, co o víkendu dokázal a uvidíme ho brzy opět s úsměvem od ucha k uchu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články