Americká kráska se na víkendovém turnaji UFC utká s nebezpečnou Brazilkou

Americká kráska se na víkendovém turnaji UFC utká s nebezpečnou Brazilkou Michelle Waterson | zdroj: Getty Images

Bojovnici slámové váhy UFC Michelle Waterson čeká o víkendu hlavní zápas proti Marině Rodriguez.

Na turnaji UFC Vegas 26, který se koná pozítří v noci, se měl původně představit bývalý šampion a dopingový hříšník T. J. Dillashaw. Ten se chtěl utkat o post dalšího vyzyvatele s divizní dvojkou Corym Sandhagenem. Kvůli jeho zranění však nastoupí do hlavního zápasu zástupkyně slámové váhy – konkrétně Michelle Waterson a Marina Rodriguez.

Waterson, která je rodačka z amerického Colorada, už od mladšího věku klamala tělem. Od střední školy se totiž věnuje modelingu a plno jejích spolužáku dlouho nevědělo, že je také velice úspěšná v bojových sportech. Michelle se totiž od deseti let věnuje různym bojovým uměním (wushu, BJJ, box) a je držitelkou černého pásu v americkém freestyle karate (odtud také pochází přezdívka "Karate Hottie").

Bylo tedy jen otázkou času, kdy vyzkouší také MMA. K tomu se dostala v roce 2007 a především díky skvělému grapplingu během tří let dokráčela až do americké organizace Invicta. Tam vybojovala hned v druhém zápase (po skvělém armbaru) titul v atomové váze, jenž poté zvládla také jednou obhájit.

Do UFC vstoupila v roce 2016 a i přes svou velkou všestrannost zde bohužel platí za „pouhý“ lepší průměr. Pokaždé když obdržela do duelu elitní bojovnici, tak vyhořela. Prohrála s Rose Namajunas, Joannou Jedrzejczyk i Carlou Esparzou. I tak si ale nezaslouží pouze kritiku, protože v ostatních duelech předváděla hodně aktivní zem a za poslední bitvu s Angelou Hill (kterou vyhrála Waterson těsně na body) si vybojovala dokonce bonus za zápas večera.

Její soupeřka Marina Rodriguez v domovské Brazílii začínala svůj sportovní talent v mládí využívat především v týmových sportech. Do roku 2013 totiž byla úspěšnou fotbalistkou, basketbalistkou a volejbalistkou. Poté však objevila kouzlo muay thai a velice rychle začala vyhrávat. Poté už bylo velice blízko k MMA, kde už zůstala.

V kleci se Rodriguez poprvé objevila v roce 2015 a už od prvního fightu ukazovala, že se svými kopy a tvrdými údery bude sbírat úspěchy. Během dalších tří let neochutnala v brazilských regionálních soutěžích jedinou porážku a přes soutěž nadějných bojovníků Dana White's Contender Series, kde zvítězila díky TKO v prvním kole, dokráčela až do UFC.

I v nejslavnější americké organizaci platí za nebezpečnou bojovnici. O tom svědčí také to, že jí dokázala porazit pouze Carla Esparza a to po velice těsném verdiktu bodových rozhodčích. Tuto prohru navíc Rodriguez odčinila letos v lednu, kdy doslova (díky pochybení rozhodčího) nadvakrát utloukla na začátku druhého kola Amandu Ribas, za což získala prémii padesáti tisíc dolarů za výkon večera.

Pokud o víkendu Rodriguez porazí také Waterson, tak bude velice pravděpodobně žhavou kandidátkou na post vyzyvatelky. Jak tento zápas dopadne se dozvíme už v neděli. Hlavní karta začíná ve 2 hodiny v noci a my vám hned ráno přineseme reportáž.

Zdroje:  mmafighting.com , Sherdog.com

Nejnovější články