Americký bojovník Gooden měl na přípravu šibeniční termín, přesto zvítězil rychlým KO

Americký bojovník Gooden měl na přípravu šibeniční termín, přesto zvítězil rychlým KO Jared Gooden - Niklas Stolze | zdroj: Getty Images

Jared Gooden sestřelil Niklase Stolze po pouhých 68 vteřinách, vítězstvím si zachránil kariéru v UFC.

Bojovník welterové váhy (-77 kg) Jared Gooden nastupoval před necelým rokem do UFC s jasným cílem –⁠ prodloužit sérii tří vítězství v řadě a dostat se co nejrychleji do žebříčku nejlepších patnácti fighterů. Tyto plány však vzaly velice rychle za své. Američan totiž schytal dvě porážky na body a bylo jasné, že pokud chce, aby mu nejslavnější MMA organizace prodloužila smlouvu, bude muset v dalším zápase zvítězit.

Očekávalo se tedy od něj, že svého dalšího protivníka bude vybírat opravdu pečlivě a přípravě věnuje ještě více času. Chyba lávky. Německému bojovníkovi Niklasi Stolzemu totiž odpadl soupeř na víkendový UFC turnaj a Gooden pouhé 4 dny před zápasem tuto výzvu bez delšího rozmýšlení přijal.

Řada fanoušků i expertů přirovnávala takové rozhodnutí k sebevraždě, ale Gooden jim všem dnes v noci zavřel ústa. V první minutě několikrát svého soupeře trefil tvrdým levým hákem a následně ho dokázal dostat i na zem, kde ale Stolze okamžitě zahrozil gilotinou, takže se souboj opět navrátil do postoje.

A v něm už byl Gooden nekompromisní. Nejprve naznačil další hák, ale následně vypálil tvrdou pravou zadní, která letěla přímo na bradu a Stolze se zřítil k zemi. Americký bojovník ho stihl ještě jednou trefit, ale to už se mezi oba borce vřítil rozhodčí Herb Dean, který zápas po 68 sekundách ukončil. Parádní KO vítězství v podání Jareda Goodena, který si tak zachránil na další měsíce kariéru v UFC.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Combat Champs (@combat_champs)

„Dali jsme před tímto zápasem s mým týmem hlavy dohromady a řekli jsme si, že nechceme nechat znovu rozhodovat bodové sudí. To byla asi ta největší změna, co jsme udělali,“ řekl Gooden po vítězném duelu. „Tohle celé je zásluha mých trenérů, kteří mi dali sílu a nástroje na to, abych něco takového dokázal.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články