B.J. Penn končí v UFC

B.J. Penn končí v UFC zdroj: Profimedia

Končí tak jedna z legend, která poslední dobou byla známá spíše pro svou kontroverznost než pro bojové umění.

Dlouho diskutované téma se stalou realitou. B.J. Penn končí v UFC , kde působil od roku 2001. Pro server Yahoo! Sport to potrvdil Dana White. Jeho dříve zářivou kariéru kromě věku potopily především časté rvačky v soukromí (náš článek). Na kontroverzní situace byl magnet a organizace mu to dlouhou dobu tolerovala.

Penn se narodil v roce 1978 na Havajských ostrovech korejské matce a irskému otci. Od 17 let se začal věnovat brazilskému jiu jitsu a poměrně rychle se dostal do amerického města San Jose, kde ho trénoval Ralph Gracie, jeden ze slavných členů brazilské dynastie. Když se dostal k fialovému pásku, rozhodl se zkusit své štěstí v Brazílii, kde vyvolal velký rozruch, protože jako první cizinec dokázal získat také nejcennější ze všech pásků, černý.

Po nejvyšším dosaženém úspěchu začal postupně zkoušet také kickbox, který ho přetáhl až k MMA, takže byl už v tu dobu veliký univerzál. Toho se nebál využít  a poměrně brzo si drsným vypínáním soupeřů zasloužil boj o šampionský pás v lehké váze. Jens Pulver mu ho sice ještě nedaroval, protože těsně zvítězil na body, ale proti Joe Stevensonovi už se zadařilo a rear-naked chokem ve druhém kole titul konečně získal.

Pokoušel se o něj i ve welterové váze, ale tam nikdy neuspěl.  Postupně Penn začal i díky zraněním snižovat váhu i počet bojů, ale nic nepomáhalo. Nezachránila to ani pérová divize a B.J. momentálně eviduje 7 proher v řadě. Všemu nasadila korunu jedna z rvaček před jedním havajským barem, kterou natočil náhodný kolemjdoucí. Otázkou teď tedy  je, jestli bude jeho kontroverzní chování lákavé pro jiné organizace nebo neukončí kariéru MMA bojovníka definitivně.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články