Neustále prohrávající legenda UFC B.J. Penn si ještě naposledy zabojuje

Neustále prohrávající legenda UFC B.J. Penn si ještě naposledy zabojuje zdroj: Profimedia

B.J. Penn tak dlouho hučel do Dany Whitea, až mu šéf UFC kývnul na ještě jeden zápas.

B.J. Penn od roku 2011 jenom prohrával a šňůra se zastavila na čísle sedm. Mezitím oznámil i odchod do důchodu, ale následně se zase vrátil - a pokračoval v prohrách. Podle šéfa UFC Dany Whitea se čtyřicetiletá legenda vrátí, protože prý potvrdil fight proti Niku Lentzovi.

Penn si tento bout prý doslova vynutil neustálým kontaktováním Whitea, který nakonec ustoupil, ale budoucímu zápasu nastavil ostrá pravidla. "Týden mě terorizoval a tři dny mi neustále posílal zprávy a ukecával mě," řekl White na tiskové konferenci po UFC 240. "Nakonec jsme udělali dohodu. Pro B.J. Penna to bude opravdu poslední zápas. Může vyhrát, prohrát nebo remizovat, ale tenhle fight bude poslední, ať to dopadne jakkoliv."

B.J. Penn zdroj: Profimedia

White si za touhle gentlemanskou dohodou stojí a na následující klání kývnul právě za cenu slibu. "B.J. mi řekl milion důvodů, proč potřebuje, aby tenhle zápas vyšel. Proč ho musí mít. Opravdu mě doslova umluvil. A vy mě znáte, když se do něčeho pustím, tak už to dodělám. Slíbil mi, že po fightu odejde do důchodu, nehledě na výsledek. Uvidíme jestli svůj slib dodrží. Ale garantuji vám, že v UFC už dál bojovat nebude."

Důvod je ten, že Penn vypadá v oktagonu opravdu špatně. Bojovník dávno ze zenitem, který zas a znovu prohrává a dostává tvrdé rány není něco, co chcete sledovat, tím spíš, že Penn patří k největším legendám sportu a opravdovým průkopníkům. Otázkou je, proč to vše dělá. Někdo by řekl, že ztratil kontakt s realitou, ale může jít i o finanční důvody. Jakožto veterán má velké bonusy za odbojované zápasy a tak každá nakládačka v kleci vynese i nemalé peníze. Ať už je to ale jakkoliv, faktem zůstává, že sledovat Penna v oktagonu není žádná radost, jen smutek z toho, jak legenda padla.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články