Bez boxu do důchodu nepůjdu! Ngannou podepíše s UFC jedině, pokud mu umožní bojovat v ringu

Bez boxu do důchodu nepůjdu! Ngannou podepíše s UFC jedině, pokud mu umožní bojovat v ringu zdroj: Profimedia

Přijde UFC o svého nejtěžšího šampiona? Je to dost možné, Ngannou má před podpisem nové smlouvy další podmínku.

V březnu loňského roku Francis Ngannou po dlouhém čekání konečně usedl na trůn těžké váhy UFC. Štěstí mu to ale moc nepřineslo, organizace ho totiž odstavila na druhou kolej a nechala o prozatimní titul bojovat Ciryla Ganea s Derrickem Lewisem, čímž kamerunskému "Predátorovi" zřejmě chtěla dát najevo, kdo je pánem. 

Přestože nemá Francis podepsanou novou smlouvu a v té stávající mu zbývá poslední zápas, už 22. ledna by měl bojovat s bývalým tréninkovým parťákem a nynějším prozatimním šampionem Ganem. Co bude dál, se zatím neví. Predátorovi se totiž nelíbí, že mu UFC nedává žádnou záruku, že nebude muset dlouho "sedět na lavičce".

Nyní přidal ještě jeden požadavek –⁠ rád by, aby mu UFC umožnilo nastupovat také k boxerským utkáním. Nikdy se koneckonců netajil tím, že by své tvrdé údery rád rozdal i ve větších rukavicích v ringu. S boxem koneckonců před lety začínal, až pak náhodou přesedlal na MMA.

"Vždycky bylo jasné, že na to dojde. Je to něco, z čeho nespouštím oči. Odehraje se to určitě, i pokud zůstanu, jestli se UFC a já konečně dohodneme na nové smlouvě, box v ní musí být, protože si nedokážu představit, že ukončím kariéru aniž bych zaboxoval."

Ve 35 letech má sice Ngannou před sebou nejspíš ještě pár let na vrcholu, pokud by ale měl skutečně nastoupit do ringu, nyní se na to zdá být nejlepší čas.

A potenciální soupeři? "Tyson Fury, Dentay Wilder, rád bych se otestoval proti jejich úrovni," říká s pokorou Francis. "Není to stejný sport, ale přesto jsem šampion, takže jsem na vrcholu téhle divize, a nakonec je to prostě jen o úderech, o tom mít dobrý systém k dávání bomb. A já si jsem jistý, že pokud svými pěstmi dobře trefím, tak jim mohu ublížit."

Predátorův manažer Marquel Martin ale zároveň ujistil, že "útěk" do boxu rozhodně není prioritou. "Rádi bychom byli s UFC, dělali s nimi byznys, ale oni si vybrali jít na to způsobem, který podle nás není správný." 

Jak se celá situace vyvrbí, se nejspíše dozvíme v nejbližších týdnech.

Zdroje:  tmzsports.com

Nejnovější články