Bojovníci tipují výsledek zápasu Adesanya versus Pereira

Bojovníci tipují výsledek zápasu Adesanya versus Pereira Pereira s Adesanyou si dali staredown i na střeše ikonické Empire State Building | zdroj: Profimedia

Už za pár hodin proběhne očekávaný souboj o titul střední váhy UFC mezi Israelem Adesanyou a jeho dovjnásobným přemožitelem Alexem Pereirou. Koho favorizují známí fighteři?

Jiří Procházka:

"Přemýšlel jsem o tom a je to souboj dvou rozdílných světů. Dvou různých stylů, lidí. Mě se ten matchup hodně líbí, a jak pokaždé říkám, ať zvítězí ten lepší. Vím, že s Izzym sdílím management, ale na ten zápas se těším. Chci vidět, jestli se posunul o krok výš, aby ukázal, že je lepší než jeho životní soupeř."

Glover Teixeira (Pereirův týmový parťák):

"Alex je nabroušený, má nafýzováno, je silný. Vypadá skvěle, lépe než kdy předtím. Způsob, jakým tentokrát shazuje váhu, jak je soustředěný, jeho disciplína… Je připraven získat šampionský pás."

Jan Blachowicz: 

"Myslím, že Adesanya vyhraje a já zůstanu pořád jediný, kdo ho porazil. Bude to podle mě na body. Pereira je tvrdý a velmi silný. Vím, že ho dvakrát porazil v K-1, ale to není MMA a Izzy je zatraceně rychlý. Vyhraje na body."

Robert Whittaker:

"Je to na tipování složitý zápas. Kdybych byl sázkař, dal bych to na Adesanyu, musel bych. Podle mě je to nejlepší defenzivní striker v tomhle sportu, fyzicky to pro něj prostě dává smysl, aby takhle bojovat a bude pro Pereiru záludný. Ale Alex je obrovský chlap a už spolu bojovali, takže oba tak nějak chápou dosah toho druhého. Největším faktorem a proměnnou v tomhle zápase budou malé rukavice."

Alexander Volkanovski:

"Pereira je elitní kickboxer, ale myslím si, že zatímco se Izzy strašně zlepšil, on je pořád stejný. Což není špatné, pořád je to jeden z nejlepších kickboxerů, zabiják, ale Israel na něj bude až moc dobrý. Pereira bude agresivní, určitě půjde dopředu, ale je tam snadno zasažitelný. Spoléhá na své ruce, láká vás, abyste zaútočili a nachytá vás, jakmile to zkusíte. Obzvlášť těmi svými tvrdými levými háky. Všichni ale víme, že Izzy je dobrý v tom, že vás zasáhne a zpátky nic nedostane. To je jeho styl, nebude se měnit. Má vysoké bojové IQ, bude kontrolovat vzdálenost a i v přestřelkách bude nebezpečnější."

Aljamain Sterling:

"Přikláním se ale spíš k Israelovi. Jsem v tomhle sportu ale už dost dlouho na to, abych věděl, že stát se může cokoliv. Myslím ale, že to bude skvělý zápas, že Pereira dodrží slovo a bude agresivní."

Stephen "Wonderboy" Thompson:

"Rozebíral jsem jejich dva předešlé zápasy a nevím, jak mohl Alex ten první vyhrát. A Israel vyhrával i ten druhý, dokud neschytal knockout. Teď to bude MMA a v tom je Pereira pořád ještě docela nový. Kdyby Izzy chtěl, mohl by tam zapojit trochu wrestlingu, ale myslím, že prostě má na to, aby vyhrál. Pereira je silný chlap, má ten svůj levý hák, se kterým každého ukončí, ale myslím, že Izzyho náznaky a finty mu pomůžou Alexe nalákat tak, aby mohl kontrovat. Jen si bude muset dát pozor na ten hák."

Michael Chandler:

"Adesanya vypadal neporazitelný v tolika různých ohledech, ať už to byla jeho strategie nebo jeho dominance, technika a schopnosti. A pak se podíváte na Alexe Pereiru, o kterém spousta lidí řekne, že právě on ví, jak na něj, protože to proti němu má 2:0. Ale já si myslím, že Izzy stejně vyhraje. Je to jiný sport než kickbox. Souhlasím, že Pereira zatím vypadal dominantně a je to fenomenální talent, ale stejně to Izzy zvládne. Ví, jak vyhrát, je to neuvěřitelně schopný bojovník. Alex je nebezpečný, ale už jsme hodněkrát viděli, jak to dopadne. Izzy."

Justin Gaethje:

"Těším se na to. Jsem obrovský fanoušek tohohle sportu. Už jsem nějaké Izzyho zápasy naživo viděl. Mám ho rád, ale vždycky si říkám, že už si jeho zápasy znovu nepustím. Ale nemůžete mluvit špatně o někom, kdo vyhrává, a to on dělá."

Dominick Reyes (s Pereirou během přípravy trénoval):

"Alex vyhraje. Nevím jak. Pravděpodobně to bude knockout."

Jamahal Hill:

"Izzy uhýbá tím šíleným záklonem, což bych mu proti Alexovi nedoporučoval. Ale tipuju, že vyhraje."

Rafael Fiziev:

"Tenhle zápas, to je teda něco! Myslím, že Adesanya má větší šance, protože je v MMA zkušenější, Pereira zatím moc zápasů neměl. Israel téhle hře víc rozumí. A taky, když se podíváte na jejich fight v kickboxu, tak na body vyhrával, byl to jen jeden úder a prohrál."

Renato Moicano:

"Člověče, to bude tvrdý a šílený zápas. Doufám, že Brazilec vyhraje, ale nevím, Adesanya je příliš dobrý, strašně rychle se zlepšuje. Jeho kickbox pro MMA je jiný. Lidi, co zápasili v kickboxu se totiž často moc nehýbou, jen blokují a snaží se kontrovat. Adesanya dělá hodně fint a náznaků. Takže nevím, jak to dopadne, ale doufám, že Pereira vyhraje. Bude to pro něj ale náročná noc."

Joanna Jedrzejczyk:

"Izzy je pod velkým tlakem. Ale podle mě je to teď úplně jiný bojovník a člověk, než býval. Takže Pereira bude v sobotu čelit úplně jinému soupeři."

Daniel Cormier:

"Nikdy tady nebyl jasnější ukazatel, jak s Adesanyou bojovat, než Robert Whittaker v prvním a ve druhém zápase. Kelvin Gastelum je jediný, kdo do toho šel bezhlavě a přežil. A na konci pátého kola taky málem padnul. Proti Adesanyovi musíte být trpěliví a musíte se smířit s tím, že si diváci nebudou zápas moc užívat. Protože, když se do toho pustíte až moc, dopadnete jako Whittaker v prvním zápase, kde byl zničen během dvou kol. Pro Alexe je důležité, aby vyhrával i ty nevelké momenty. V kickboxu vyhrál ten velký explozivní moment, kdy ho knockoutoval. Jenže když se podíváte na celé ty dva zápasy, tak se Adesanyovi hodně dařilo. Když nevyhráváte v mezičase, tak zápas prohráváte. A myslím, že Pereira potřebuje udělat nějaké změny, aby v těch chvílích, kdy se nedějí žádné velké věci, Izzy nevyhrával kola."

Bryce Mitchell:

"Tipuju Izzyho a dokonce si myslím, že by mohl zkusit takedown. Pereira tu možnost nemá, protože Adesanyova obrana proti strhům je už prověřená. Ale Pereira asi bude na zemi ze zad dobrý, i kdyby netrénoval moc jiu-jitsu, protože je ze země, kde se jiu-jitsu doslova dýchá. Takže neříkám, že ho Izzy vezme dolů a hned ho tam uškrtí. Ale mohl by tím vyhrávat kolo za kolem."

Zdroje:  MiddleEasy.com , Youtube - James Lynch , Tisková konference UFC

Nejnovější články