Bojovník Luis Peña spáchal několik trestných činů a hrozí mu vězění. V UFC se tak už možná neukáže

Bojovník Luis Peña spáchal několik trestných činů a hrozí mu vězění. V UFC se tak už možná neukáže Luis Peña v oktagonu. | zdroj: Profimedia

Americký bojovník Luis Peña se pustil do křížku se zákonem a teď mu za to hrozí vězení i vyhazov z UFC.

Bojovník lehké váhy UFC Luis Peña už je opět v prekérní situaci. Ve chvíli, kdy se mohl do klece vrátit po půlročním trestu, který schytal za užívání marihuany od Nevadské sportovní komise, mu hrozí vězení za tři trestné činy a je možné, že se v nejslavnější organizaci na světě už nikdy neukáže.

Minulý pátek totiž Peña ve floridském Palm Beach navštívil krámek, kde byl přistihnut při krádeži. Po odhalení prý navíc fyzicky napadl prodavače a slovně inzultoval další návštěvníky obchodu. Den poté byl přesunut do vazby a za prohřešky, které následně prokázal také kamerový záznam, mu hrozí odnětí svobody až na dva roky.

Peña se k těmto činům vyjádřil na svém twitterovém účtu, kde se obhajuje především dlouho trvajícími psychickými problémy, které by nyní rád začal řešit ve velkém. K tomu ale bude mít šanci až po dokončení celého soudního procesu.

„Lidé o tom neradí mluví, ale celý svůj život zápolím s duševními problémy,“ napsal Peña. „Nyní jsem konečně získal sílu dostat a přijmout pomoc, kterou jsem už dlouhou dobu potřeboval. Pokud máte takovéto problémy, vemte si příklad ze mě, je v pořádku vyhledat pomoc."

K celé věci už se vyjádřilo i UFC. Hunter Campbell, jenž zastává pozici výkonného viceprezidenta, v rozhovoru pro server ESPN řekl, že si je organizace vědomá toho, že měl Peña dlouhodobější problémy s návykovými látkami, které mu tyto potíže mohly způsobit. Kontrakt s ním sice zatím nerozvázali, ale do té doby než bude celá situace vyřešena nedostane šanci nastoupit do zápasu.

Proti Peñovi by mohlo hrát i to, že v UFC nikdy úplně nezářil a prakticky střídal výhry s prohrami. Naposledy dokázal velice těsně porazit na body Alexe Muñoze, ale několik expertů pokládá tento výsledek za diskutabilní.

Nejvíce zapamatovatelný je tak nejspíše díky své přezdívce „Násilný Bob Ross," jenž odkazuje na populárního malíře, který se proslavil díky internetovým videím a také výraznému účesu. Ten je totiž velice podobný tomu, který nosí na hlavě právě Peña.

Zdroje:  ESPN , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články