Bojovník UFC schytal za kolo a půl neuvěřitelných 146 úderů, přesto se nevzdal a zvítězil tvrdým KO

Bojovník UFC schytal za kolo a půl neuvěřitelných 146 úderů, přesto se nevzdal a zvítězil tvrdým KO Carlos Ulberg - Kennedy Nzechukwu | zdroj: Profimedia

Kennedy Nzechukwu předvedl neskutečnou odolnost, která ho v nejlepším zápase uplynulého UFC dovedla až ke skvělému comebacku.

Bonus za zápas večera právě proběhlého obřího turnaje UFC 259 (který činí padesát tisíc dolarů) tentokráte putoval i přes mimořádně kvalitní titulové duely až na nejnižší kartu (early prelims). Za skvělý duel ho získali bojovníci polotěžké váhy Kennedy „African Savage“ Nzechukwu a Carlos „Black Jag“ Ulberg.

Američan nigerijského původu Nzechukwu měl zkušenosti s UFC už před tímto soubojem a evidoval jednu výhru a jednu prohru. Zároveň však ale nastupoval po rok a půl dlouhé pauze způsobené několika zraněními. A tento zápasový deficit byl především v úvodní části velice znatelný.

Novozélandský bojovník Ulberg, který je vysoce ceněným produktem gymu City Kickboxing (trénují zde například Israela Adesanya, Alexandera Volkanovski nebo Dan Hooker), totiž při svém debutu v UFC Nzechukwuovi pořádně zatápěl. Jen za první kolo evidoval přes sto úspěšných úderů a kopů a ve vražedném tempu pokračoval i v druhé rundě.

Nzechukwu i na pozápasové tiskové konferenci přiznal, že rozjezd pro něj byl velice těžký a nějakou chvíli mu trvalo, než se mu vrátil jeho zabijácky instinkt. Zásadní pro něj bylo především to, že předvedl neskutečnou odolnost. Přesto že inkasoval opravdu enormní množství úderů (kterých bylo nakonec 146) a byl opravdu na hraně prohry KO, tak zvládl vše absorbovat a neustoupil.

A to se vyplatilo. V druhé půlce prostřední části se totiž Nzechukwu vzepjal k velkému comebacku. Začal sypat jeden hák za druhým až nakonec tvrdou pravou zasáhl přímo soupeřovu bradu, čímž zvrátil výsledek ve svůj prospěch. Ulberg padl k zemi jako podťatý a dost možná do teď neví, odkud rána přilétla. Kennedy na následné tiskovce prozradil, že to bylo celou dobu v jeho plánu.

„Pár úderů jsem mu dal už dřív, ale věděl jsem, že musím vyvinout pořádný tlak vpřed,“ řekl Nzechukwu. „S trenérem kluky ze City Boxingu studujeme a víme, že obvykle drží bradu hodně ve vzduchu a ruce drží okolo hrudníku. Na těch hácích jsme pracovali už předtím, než jsem vlezl do klece.“

Nad dalším soupeřem Nzechukwu zatím nepřemýšlí. Nyní se chce vrátit především do gymu, kde na sobě hodlá ještě více pracovat, protože cítí, že do ideální formy má stále daleko. I tak se už teď těšíme, co v budoucnu předvede, protože tento vypínák byl opravdu fenomenální.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články