Brazilský veterán UFC Teixeira vyhlíží ve 41 letech titulový zápas s Blachowiczem

Brazilský veterán UFC Teixeira vyhlíží ve 41 letech titulový zápas s Blachowiczem zdroj: Profimedia

Glover Teixeira si po víkendovém turnaji pořádně oddychl a nyní se těší na souboj o šampionský pás.

Víkendový titulový zápas v polotěžké váze na turnaji UFC 259 mezi Janem Blachowiczem a Israelem Adesanyou sledovalo s napětím také plno dalších bojovníků. Rozhodovalo se mimo jiné také o budoucích duelech o šampionský pás.

Pokud by totiž vyhrál Israel Adesanya, bylo by velice pravděpodobné, že by pozdržel polotěžkou divizi a věnoval se obhajobě pásu ve střední váze, popřípadě, jak to naznačil jeho trenér, by chtěl zkusit ukořistit i šampionskou trofej v těžké divizi. Tím by se výrazně zamotaly možnosti dalších titulových zápasů v polotěžké divizi, protože nikdo netušil, jak by UFC v takové situaci reagovalo.

Když však vyhrál trochu podceňovaný staronový šampion Jan Blachowicz, znamenalo to navrácení řádu do polotěžké divize. Nejvíce si oddychl Glover Teixeira, který zápas pozoroval přímo v hale. Ten má totiž díky Blachowiczově výhře možnost si ve svých 41 letech ještě jednou zabojovat o šampionský pás. Jeho pozice příštího vyzyvatele je totiž díky nynějším okolnostem prakticky jistá.

„Blachowiczova výhra pro mě byla skvělá,“ řekl Teixeira v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Po zápase za mnou přišel a řekl: ‚Jsi další,‘ což je perfektní. Držím váhu, jsem ve formě, takže jsem připravený bojovat. Samozřejmě, že se může stát cokoliv, ale logicky, a na základě všeho, co se děje, je tohle moje příležitost. Jsem si velmi jistý, že budu dalším vyzyvatelem. A nejen to, budu další šampion UFC.“

Teixeira už v minulosti o titul jednou bojoval, ale proti Jonu Jonesovi v roce 2014 neměl moc šancí a po pětikolové bitvě prohrál jasně na body. Od té doby ho trochu trápila nevyvážená forma, ale za poslední dva roky vybojoval i přes některé problémy hned pět výher v řadě, což mu zcela jasně zajistilo pozici jedničky v žebříčku polotěžké váhy. 

„Tohle je ten rok,“ je si Teixeira jistý. „V letech 2019 a 2020 jsem pracoval opravdu tvrdě. V roce 2019 jsem otevřel nový gym a přešel jsem do ztráty. Zainvestoval jsem spoustu peněz, aniž bych věděl, jaká bude moje budoucnost. A v tom samém roce jsem vyhrál tři zápasy. V roce 2020 přišla pandemie a museli jsme gym zavřít, ale mě se podařilo udělat další dva nádherné zápasy a teď budu bojovat s Blachowiczem.“

„Jeho styl je pro mě oproti Adesanyovi přijatelnější. Blachowicz více vyčkává. Útočí, aniž by se tolik pohyboval. Navíc je ochotný jít do grapplingového zápasu. Myslím, že to je ta lepší varianta. Raději bojuji s někým takovým jako je on než s někým, kdo se až moc hýbe.“

Tuto šanci si Teixeira rozhodně zaslouží. I přes svůj vyšší věk několikrát předvedl, že do starého železa rozhodně nepatří a že umí svým soupeřům neskutečně zatopit. I proto se na jeho zápas s Blachowiczem opravdu těšíme, protože se bude jisto jistě jednat o další z vrcholů tohoto roku.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články