Bude mě to navždy bolet. Masvidal přiznal, co ho i po letech stále trápí

Bude mě to navždy bolet. Masvidal přiznal, co ho i po letech stále trápí Gilbert Burns a létající Jorge Masvidal | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal se ohlédl za svou bohatou kariérou a zavzpomínal na některé soupeře, například Bena Askrena, Colbyho Covingtona a Kamaru Usmana.

“Dostaneš to, co si ulovíš, tak to v tomto sportu chodí,” řekl Masvidal během rozhovoru s Tyreekem Hillem, když rozebíral hodnotu vítězství a porážky v bojových sportech. Zatímco jiní sportovci si mohou dovolit mít špatný den a prošustrovat zápas, u MMA bojovníků může jediná porážka znamenat obrovský krok zpět, v některých případech i úplný konec celé kariéry.

Masvidal si však s červenými políčky těžkou hlavu nedělal, zaměřoval se totiž na trochu jiná kritéria. “Chtěl jsem dostávat co největší výplatu za zápas nebo se utkávat s těmi nejdrsnějšími chlápky na světě,” vysvětlil. Pokud byla jedna z těchto podmínek splněna, zápas byl de facto domluven. Nic jiného ho nezajímalo.

Ukázalo se, že šlo o skvělou strategii. Během své kariéry si připsal více než 50 zápasů, postupně se propracoval mezi nejznámější bojovníky a nesmazatelně se zapsal do historie MMA. A to se zcela přirozeně projevilo i na výplatách. Během rozhovoru prozradil, že se časem dostal k doslova astronomickým odměnám. “Nejvíce jsem si vydělal okolo pěti milionů dolarů,” pochlubil se, přičemž dodal, že se jednalo o zápas na pět kol.

Jedna z otázek mířila na jeho nejtěžšího soupeře. Masvidal překvapivě vybral bojovníka, s nímž v kleci strávil rekordně krátký čas. Nešlo ale o samotný zápas, nýbrž o přípravu, která mu předcházela. “Byl to jeden z nejvíce vyčerpávajících přípravných kempů. Stále si to pamatuju, protože jsem se musel přichystat na styl, který se výrazně odlišuje od toho mého. S postojem nechtěl mít nic společného, tenhle chlápek chtěl prostě jenom wrestlit. Měl výdrž, byl v americkém olympijském týmu, šlo o dvojnásobného univerzitního šampiona.”

Řeč je samozřejmě o Benu Askrenovi, který v prvních pěti vteřinách schytal výstavní naskočené koleno. Masvidal nicméně nenechával nic náhodě a během přípravy dřel jako kůň, protože věděl, že si Askren umí prosadit svou hru a ani se při tom nezadýchá. “Gamebred” dodal, že je pro něj vždy frustrující, když s ním někdo vláčí a snaží se ho utahat na pletivu, s tím zkrátka musel zabojovat. A v případě Askrena se mu to podařilo na výbornou.

 

Během rozhovoru se také pustil do srovnání Colbyho Covingtona a Kamaru Usmana, s nimiž také změřil síly. “Colby nedokáže prorazit ani mokrý papír,” řekl na adresu někdejšího kamaráda, kterému nyní nemůže přijít na jméno. “Ale musím uznat, že má skvělé kardio, což využívá během wrestlingu. Může klidně držet soupeře celých 15 minut, jako by se nic nedělo, má dobrou techniku.” Usman je však podle něj mnohem komplexnější a ve finále také nebezpečnější. “Má mnohem lepší ruce, více zbraní, může ti opravdu ublížit. A je to chytřejší bojovník, proto také Colbyho v obou případech jednoduše porazil.”

Zatímco Covington leží Masvidalovi v žaludku kvůli trashtalku, jenž překročil všechny meze, Usmanovi nikdy nezapomene, co mu provedl během odvetného zápasu. “Kamaru je jediný, kdo mě za celou mou kariéru dokázal knockoutovat. A to jsem narazil na skvělé postojáře, kteří se dopracovali k titulům… To mě bude navždy bolet, že mě knockoutoval zrovna on, wrestler.”

Masvidal se s kariérou profesionálního zápasníka rozloučil na turnaji UFC 287, kde prohrál s Gilbertem Burnsem. Ale kdo ví, třeba se ještě ukáže na jiném kolbišti. V poslední době se s ním špičkoval například Jake Paul.

Zdroje:  Tyreek Hill - YouTube

Nejnovější články