Z Masvidala bude nový Nate Diaz, tvrdí Burns. Do důchodu má podle něj ještě daleko

Z Masvidala bude nový Nate Diaz, tvrdí Burns. Do důchodu má podle něj ještě daleko Gilbert Burns | zdroj: Getty Images

Na sobotním turnaji UFC 287 v Miami samozřejmě nesmí chybět místní rodák Jorge Masvidal. V týdnu vyšlo najevo, že ve svých 38 letech už pomalu začíná pomýšlet na důchod, jeho soupeř je ale přesvědčen, že v UFC ještě nějaký čas vydrží.

“Je velmi nebezpečný, má šíleně dobrý postoj, hodně knockoutů a 51 zápasů,” řekl Burns na konto Masvidala během mediálního dne. Nezapomněl zmínit pouliční bitky, které v oficiální bilanci logicky chybí. “Je pod velkým tlakem, ale zdá se, že se s tím dobře vyrovnává. Myslím si, že to roztočí, z toho mám radost. Nebude to jednoduchý zápas.”

Burns vnímá Masvidala jako velké jméno. Srovnal ho s Natem Diazem, s nímž si Leon Edwards zajistil titulovou šanci s Kamaru Usmanem. “Durinho” předpokládá, že i z tohoto souboje může vzejít další vyzyvatel. “O titul bojoval dvakrát, když mě porazí, možná se dostane k další šanci. Ten zápas se mi líbí.”

To samé samozřejmě platí i pro Burnse. Vítěz zápasu však bude muset být trpělivý, na vrchol welterové divize se totiž snaží vydrápat Colby Covington. Zatím se zdá, že se s Edwardsem utká koncem července v Londýně. Burns se nechal slyšet, že to Colby udělal chytře, rozhodně se na něj ale nezlobí, protože by se na jeho místě zachoval stejně. Nabídka na titulový zápas se zkrátka neodmítá.

Burns je však zároveň přesvědčený, že s tímto rozhodnutím ještě může něco udělat. “Pořád mám čas, v sobotu mám šanci zasadit semínko pochybnosti v hlavě Dany [Whitea],” řekl a pustil se do malého srovnání. Covington nedokázal ukončit Masvidala za pět kol, Usmanovi se to podařilo až ve druhém kole odvetného zápasu, podle Burnse tedy de facto až v sedmém kole. Sám by tedy chtěl předvést rychlý finiš ve druhém nebo třetím kole, aby na šéfa UFC udělal dojem.

Tím by navíc možná pořádně zahýbal s kariérou sebevědomého rváče z Miami. “Gamebred” se totiž nechal slyšet, že by mohlo jít o jeho poslední zápas, pokud by si v sobotu před domácím publikem připsal čtvrtou prohru v řadě. Burns ovšem jeho prohlášení bere s velkou rezervou. “Umí dobře mluvit, to se mu musí nechat, je to osobnost,” usmál se. Jedním dechem ovšem dodal, že se mu podobné řeči moc nelíbí. “Jsem přesvědčen, že ho porazím, ale nemyslím si, že půjde do důchodu. Z těch zápasů má obrovské peníze.”



V této souvislosti dodal, že jeho soupeř má nyní smlouvu na sedm zápasů, z čehož podle něj vyplývá, že si zvládl domluvit pohádkové peníze. Masvidalův bývalý manažer se navíc nedávno nechal slyšet, že patří mezi pět nejlépe placených bojovníků v UFC. “Možná si na nějaký čas vezme volno, pak si domluví jednodušší zápas. Ale nakonec z něj bude nový Nate Diaz této divize.” Burns odhaduje, že “Gamebred” nehledě na výsledky v jednotlivých zápasech dokáže přitáhnout potřebnou pozornost, prodá další turnaje a UFC i sobě ještě vydělá hromadu pěněz.

A co si Brazilec pro Masvidala připravil? Nevyloučil, že během zápasu sáhne po submisi, pokud ale uvidí cestu v postoji, pak se možná pokusí o knockout. “Věřím, že Masvidala v jeho rodném městě ukončím. Hodně jsem kvůli tomu makal, hodně jsem toho obětoval,” řekl s tím, že se diváci mají na co těšit. “Bude to skvělý večer!”

Zdroje:  UFC - YouTube

Nejnovější články