Ještě jsem se přes to nepřenesl. Masvidal zavzpomínal na KO od Usmana a nepřímo ho obvinil z dopingu

Ještě jsem se přes to nepřenesl. Masvidal zavzpomínal na KO od Usmana a nepřímo ho obvinil z dopingu Kamar Usman a jeho brutální levačka, kterou poslal Masvidala do bezvědomí | zdroj: FOTO: Se svolením Patron Boxing

Vrátit se po tvrdém KO úspěšně do boje, není vůbec jednoduché. Své o tom ví i Jorge Masvidal, ale věří, že ještě v oktagonu neřekl poslední slovo a svému přemožiteli by se rád pomstil.

Rčení Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne by v případě Jorgeho Masvidala šlo parafrázovat jako Tak dlouho se chodí bojovat do oktagonu, až se KO dostane.

MMA kariéra amerického zápasníka začala v roce 2003, ještě předtím ale bojoval bez rukavic v tehdy populárním pořadu internetové legendy Kimbo Slice. Je tedy k neuvěření, že až do dubna 2021 nikdy nedostal tvrdé knockout.

Ten nakonec přišlo z rukou Kamarua Usmana, s nímž Masvidal o pár měsíců dříve absolvoval pětikolový zápas, do něhož naskočil jako náhradník prakticky bez přípravy, a tak si do odvety samozřejmě věřil. Tehdejší šampion ho ale nachytal brutálním úderem ze zadní ruky.

Po takto tvrdém pádu si "Gamebred" dal na 8-9 měsíců pauzu. "Mí trenéři to tak chtěli, plus to pro mě bylo první KO v kariéře. Mé tělo a mozek byly už v pořádku, ale chtěli si být jistí, že i moje mysl je v pohodě," vysvětlil v podcastu The Joe Rogan Experience. 

Právě v tomto ohledu podle něj udělal chybu Usman, když svůj návrat po KO od Edwardse zbytečně uspěchal (7 měsíců) a v odvetě nebyl stoprocentní. "Nešlapal na plyn, jak to obvykle dělá. Mohlo to být tím, že ten zápas vzal až moc brzy. Já zastávám názor, že když bojovník dostane KO, tak musí nechat svůj mozek a sebedůvěru vyléčit, a až pak se vrátit. Mám to od legendárních boxerů. Protože když se vrátíš moc brzy, schytáš úder, který s tebou otřese, tak se vyplašíš, že zase dostaneš knockout, a šlápneš na brzdu, budeš na sekundu pochybovat. Podle mě je v mnoha aspektech lepší bojovník než Leon, ale ten prostě ví, jak na něj."

Následně Masvidal přiznal, že samozřejmě i on touží po odplatě za brutální knockout. "Ještě jsem se přes to nepřenesl, pořád mu chci rozsekat mozek. Nic osobního, ale rád bych si to s ním dal znovu a udělal mu to. Nikdy jsem nebyl knockoutován a to jsem zápasil fakt hodně. Bojoval jsem se skvělými postojáři a ti se nikdy ani nepřiblížili k tomu, aby mě knockoutovali. Nic proti Usmanovi, ale já ho k elitním strikerům neřadím. Je to skvělý bojovník, spoustu věcí dělá dobře... Ale potom, co jsem s ním zápasil poprvé a dostal jsem jeho nejlepší údery, přičemž jsem před tím odvodnil 9 kilo vody, protože jsem ten zápas vzal 6 dní předem a letěl jsem do Abu Dhabí, tak jsem si říkal, že mi nikdy nemůže ublížit, protože mlátí jako slaboch."

"A pak mě náhle knockoutuje? Odjel jsem s ním pět kol, a odveta byla asi po devíti měsících. Přijde mi šílené, že za tu dobu získal takovou sílu. Podle mě je to nereálné, nepřirozené, protože já jsem v tom prvním zápase cítil jeho údery celých pět kol a nikdy se mnou nijak neotřásl. A pak bum, překvápko."

Ačkoliv Masvidal nepochybuje o tom, že se vrátí na vrchol, přiznal, že se po zmiňovaném zápase propadl do temnoty. Zatím od té doby stihl jeden duel, loňskou vyhrocenou pětikolovou bitvu s Colbym Covingtonem nakonec na body prohrál.

8. dubna "Gamebreda" čeká další těžký soupeř, síly poměří s Gilbertem Burnsem. V případě, že dokáže působivě zvítězit, mohl by následně zabojovat o titul, jelikož by se mu šampion Leon Edwards rád pomstil za napadení v zákulisí jednoho z turnajů. "Chce to víc než cokoliv jiného. A díky naší historii prodáme nejvíc placených PPV přenosů," věří Jorge, že na souboj nakonec dojde.

Zdroje:  YouTube - Joe Rogan Experience

Nejnovější články