Budoucí hvězdu UFC čeká další test. Připíše si Bo Nickal povinné vítězství nad Gorem?

Budoucí hvězdu UFC čeká další test. Připíše si Bo Nickal povinné vítězství nad Gorem? Bo Nickal je hvězdou zápasu ve volném stylu, teď by rád ovládl také MMA | zdroj: FOTO: Penn State Athletics

Doma v USA byl Bo Nickal za hvězdu ještě než vstoupil do oktagonu, UFC ale může jeho popularitu vystřelit daleko za hranice. Pokud tedy bude i nadále vyhrávat. O víkendu čeká nadějného wrestlera další zápas.

Už tento víkend je na programu další velký turnaj UFC 290, jehož hlavní část otevře zápas Bo Nickal vs. Tresean Gore. O prvním jmenovaném jste už nejspíš slyšeli – veleúspěšný univerzitní wrestler, který dostal pozvánku ke vstupní zkoušce do nejslavnější organizace s pouhým jedním profesionálním MMA zápasem na kontě. Prvního soupeře v Dana White's Contender Series vyřídil už za necelou minutu, takže mu vedení za pár týdnů předhodilo druhého a on to zvládl ještě rychleji. Smlouva ho tedy neminula.

V UFC zatím Bo absolvoval jediný souboj. Jamieho Picketta sice na začátku března vyřídil rovněž v prvním kole, zápas ale ukázal na nováčkovy velké technické nedostatky. V postoji jen zaboxoval do vzduchu a následně z velké dálky kopnul highkick, kterým také minul a spadl na zem. Chyba mu ale nakonec paradoxně pomohla a Pickett naběhl do klinče. Tam už to byla Nickalova parketa, stáhl soupeře na zem a nasadil mu arm triangl.

Jako další soupeř Nickala čeká Tresean Gore. Ten se do UFC dostal také dost rychle, s pouhými třemi zápasy na kontě dostal pozvánku do show The Ultimate Fighter, v níž nakonec dokráčel až do finále, v němž nakonec nestačil na Bryana Battlea. Následně schytal KO v prvním kole od Codyho Brundage a krk si zachránil až loni na podzim gilotinou, do níž lapil Joshe Fremda. 

Je ale jasné, že je v zájmu vedení UFC, aby si Nickala vybudovali, a Gore má tedy být jen další snadnou kořistí. Myslí si to i bookmakeři sázkových kanceláří, kteří na jeho vítězství vypsali opravdu vysoké kurzy. On sám ale věří, že takzvaný "hype train" zastaví. "Bo Nickal je talentovaný wrestler, ale všechen ten humbuk okolo něj je mi ukradený, vidím se, že ho zlomím. Nebude to vyrovnané, budu mu dominovat," prohlašuje sebevědomě a dodává, že mu jeho nadcházející soupeř přijde trochu namyšlený.

Není divu. Nickal už od začátku v UFC prohlašuje, že by zatopil Adesanyovi nebo Pereirovi a předvídá svůj zápas s Chimaevem. To je na "nováčka" možná až zbytečně sebevědomé. On ale tvrdí, že lidi zapomínají, že wrestling dělal od pěti let. "Všichni, se kterými bojuju, si ve chvíli, kdy je chytnu, uvědomí, že si ukousli až příliš velké sousto," říká na adresu soupeřů.

Je pravda, že pokud Bo stáhne soupeře na zem, bude to nejspíš tah na jednu branku. Goreovou jedinou šancí tedy nejspíš bude udržet boj v postoji, což se mu nejspíš nepovede. Úspěchem pro něj bude i to, pokud přežije první kolo. Zda se mu to povede, se dozvíme v neděli ve 4:00 ráno. Celou startovku UFC 290 nalezenete níže.

HLAVNÍ KARTA (od 4:00)

Alexander Volkanovski vs. Yair Rodriguez

Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja

Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis

Jalin Turner vs. Dan Hooker

Bo Nickal vs. Tresean Gore

PRELIMS (od 2:00)

Robbie Lawler vs. Niko Price

Sean Brady vs. Jack Della Maddalena

Yazmin Jauregui vs. Denise Gomes

Jimmy Crute vs. Alonzo Menifield

EARLY PRELIMS (od 24:00)

Tatsuró Taira vs. Edgar Chairez

Vitor Petrino vs. Marcin Prachnio

Cameron Saaiman vs. Terrence Mitchell

Shannon Ross vs. Jesus Santos Aguilar

Kamuela Kirk vs. Esteban Ribovics

Zdroje:  UFC

Nejnovější články