Bývalý šampion se ostře pustil do šéfa UFC a označil ho za tyrana. Zároveň ale pod vedením Khabiba plánuje návrat

Bývalý šampion se ostře pustil do šéfa UFC a označil ho za tyrana. Zároveň ale pod vedením Khabiba plánuje návrat zdroj: Profimedia

Americký bojovník UFC Luke Rockhold zkritizoval Danu Whitea a naznačil možnou spolupráci s Khabibem Nurmagomedovem.

Konflikt mezi nejlepším bojovníkem UFC Jonem Jonesem a šéfem organizace Danou Whitem týkající se lepšího finančního ohodnocení, který v posledních dnech vygradoval do velice nepříjemné roviny, budí emoce a ohlasy u mnoha dalších fighterů.

Jedním z nich je také bývalý šampion střední váhy UFC a Strikeforce Luke Rockhold, jemuž je tato situace velice blízká. V podcastu Rippin ‘It se tento americký veterán MMA rozhovořil o tom, jak se ho White snažil podobným způsobem psychicky zničit poté, co v roce 2016 přišel na turnaji UFC 199 proti Michaelu Bispingovi o titulový pás.

„Když s vámi vyjednávají, tak používají mafiánské taktiky a snaží se s vámi vyje*at. Pokud neznáte svoji hodnotu, tak vám jí někdo určí, ale bude to o dost méně, než je vaše opravdová cena. Když jsem ztratil světový titul, tak za mnou Dana White přišel a snažil se mě psychicky zlomit a já ho poslal někam. Řekl jsem mu, že jestli mi chce nabízet takové sra*ky, tak ví, kdo jsem a co jsem dokázal a že můžu odejít. To jsem nakonec udělal a získal modelingovou smlouvu.“

"Během jednoho roku jsem měl vlastní vůni od značky Ralph Lauren a Dana se připlazil zpátky a povídá mi: Hej Luku, co chceš dělat? Mohl bys bojovat tady? Chceš tuhle sumu peněz? A já mu říkám, jo, to je správné, ty sr*či"

Právě všemocného šéfa UFC Whita vidí jako hlavní problém. „Nemáme tu řídící orgán. Pouze egoistického chlapa, který je tak trochu tyran. Musíš se tomu postavit a stát pevně na zemi, jinak s tebou budou zacházet jako s hadrem. Je nešťastné, že takový chlap si myslí, že by dokázal bojovat a že je bojovník. Nechápu proč chce všechny bojovníky snaží znevažovat, když on sám v životě nebojoval. Je to promotér. Potřebujeme řídící orgán, který by lidem dal to, co si zaslouží. On tuhle hru nehraje správně.“

Po ztrátě titulu odbojoval Rockhold ve střední váze ještě dva zápasy. Nejdříve umlátil ve druhém kole Davida Branche a následně schytal ve třetím kole KO od Yoela Romera. Poté se začal potýkat s řadou zranění, za kterými stálo především čím dál obtížnější shazování hmotnosti. I proto se nakonec v roce 2019 rozhodl přestoupit do polotěžké váhy, kde zatím v jediném duelu podlehl po knokautu ve druhém kole nynějšímu šampionovi Janovi Blachowiczovi.

Od té doby Rockhold nebojoval, ale s UFC má stále platnou smlouvu. Za poslední rok a půl dával dohromady své tělo a momentálně už se zase dostává zpátky do zápasové formy. V té by mu v blízké budoucnosti mohl dopomoct také bývalý šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov, jenž se po odchodu do sportovního důchodu chce věnovat trenérské činnosti a Rockholda si sám vybral.

„Chce být součástí mého návratu, je velice zábavné vidět Khabiba v této roli,“ řekl nedávno Rockhold pro YouTube podcast TMZ Sports. „Jde si pro trenéra roku. To je další skvělou věcí, ve které chce následovat svého otce. Jeho otec byl vždy bystrý a vždy měl na tento sport dobré oko. Myslím, že Khabib je připraven tuto roli převzít. Potřebujete, aby se vám někdo dostal na záda a tlačil na vás a on zná všechny techniky a cesty, jak toho dosáhnout.“

Toto spojení by mohlo být velice zajímavé, protože Rockhold se vždy prezentoval jako skvělý univerzál s hodně obstojným grapplingem. Ten by teď pod Khabibem mohl zlepšit na světovou úroveň a v polotěžké váze by mohl být schopný ještě nějakým soupeřům zatopit. Jak se mu povede se dozvíme v létě nebo na podzim, kdy Rockhold plánuje návrat do oktagonu UFC.

Zdroje:  Youtube TMZ Sport , Brobible.com/RippinIt

Nejnovější články