Čečenský diktátor radí šéfovi UFC, aby byl čestný a dal šampionský titul “pravému vítězi”

Čečenský diktátor radí šéfovi UFC, aby byl čestný a dal šampionský titul “pravému vítězi” Dana White a Ramzan Kadyrov | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že šéf UFC Dana White má nového “poradce” pro politické a výsledkové záležitosti. Do této role se totiž sám pasoval čečenský diktátor Kadyrov.

Kdyby Ramzan Kadyrov nebyl diktátor, masový vrah a nově i válečný zločinec, byla by z něj i docela komická postava. Čečenský diktátor totiž na komunikačním kanálu Telegram zveřejnil “otevřený dopis” šéfovi UFC Danu Whiteovi. V něm se dožaduje, aby se prezident největší MMA organizace na světě zachoval “čestně” a dal šampionský pás “pravému vítězi” včera proběhlého souboje mezi Janem Blachowiczem a ruským Magomedem Ankalaevem.

Tím má být dle Kadyrova samozřejmě ruský (dagestánský) bojovník Ankalaev, který však v očích většiny bodových rozhodčí na titul nedosáhl. Zápas totiž skončil remízou, a když se nemalá část fanoušků na sociálních sítích příklání k výhře Ankalaeva, šampionský titul, kterého se nedávno kvůli zranění vzdal český šampion Jiří Procházka, tak neputoval ani k jednomu z bojovníků.

“Dano White, co se s tebou stalo? Byl jsi normální chlap, který se držel principů a dnes jsi vzal šampionský pás z ringu, aniž bys jej předal jasnému vítězi,” vzkázal malý diktátor šéfovi UFC. “Nebo snad politika vstoupila do oktagonu UFC a požaduje, abys rozhodoval nečestně? Je to sport, Dano, buď čestný,” napsal Kadyrov, který má v MMA velkou zálibu a často si k sobě zve hvězdy světového MMA (například Chimaeva, Usmana, Gaethjeho a další - psali jsme zde).

“Vem si příklad z Mairbeka Khasieva (šéfa čečenské MMA organizace ACA), který zastavuje jakékoliv čachrování v organizaci, jakoukoliv podjatost, dožaduje se objektivity a nemíchá sport s politikou,” poučoval Kadyrov šéfa UFC, jak se má řídit největší MMA organizace na světě.

Přitom právě zásahy do výsledků šéfa ACA přispěly k tomu, že tato organizace není brána příliš vážně. V minulosti byl takto o legitimní výhru připraven i Patrik Kincl. Ten v roce 2017 vyhrál nad Arbim Agujevem na TKO ve druhém kole, ale z výhry se moc dlouho neradoval. Do oktagonu totiž vběhl právě šéf organizace Khasiev a k nelibosti českého borce prohlásil zápas za neplatný.

“Hej, Dano White, kam míříš? Zachraň tvář tvé organizace a svoji vlastní tvář. Uznej svou chybu, dej pás tomu pravému vítězi a omluv se za tuto show. Zachraň reputaci své organizace,” zakončil svoje brečení Kadyrov.

Ačkoliv se mohl verdikt rozhodčích v případě zápasu mezi Ankalaevem a Blachowiczem jevit jakkoliv nespravedlivý, čečenský diktátor evidentně nechápe, že šéf UFC na rozhodnutí bodových sudích nemá (minimálně oficiálně) žádný vliv a už vůbec jej nemůže měnit tak, jak se mu zlíbí.

Kadyrovova žádost tak zní naprosto směšně a vychází ze zkreslených představ o fungování sportovních organizací. Navíc byl samotný zápas poměrně těsný. Podle aplikace “Verdict MMA”, ve které o vítězi hlasují tisíce fanoušků MMA po celém světě, měl Blachowicz vyhrát první tři kola a Ankalaev zbylá dvě. Na celkový počet bodů pak měl ale podle fanoušků vyhrát Dagestánec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Verdict MMA (@verdictmma)

Je však nemožné, že by si Dana White vzal slova čečenského diktátora k srdci a snažil se na verdiktu něco změnit. Jednak proto, že to ani nemůže udělat, a také proto, že se mu zápas podle vlastních slov vůbec nelíbil a místo druhých šancí pro Ankalaeva nebo Blachowicze už UFC oznámilo, že se o uvolněný titul utkají jiní dva bojovníci. Budou jimi původní vyzyvatel a bývalý šampion Glover Teixeira a mladý dravec Jamahal Hill, kteří se střetnou 21. ledna na turnaji UFC 283.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články