Chimaev prozradil, kdo je podle něj tím nejlepším bojovníkem

Chimaev prozradil, kdo je podle něj tím nejlepším bojovníkem zdroj: Profimedia

Dere se na vrchol UFC a má velké plány. Pokud se mu je podaří naplnit, budeme ho nejspíš považovat za nejlepšího zápasníka v historii MMA, koho za něj teď ale považuje on sám?

V komunitě MMA fanoušků se často řeší, kdo je tím úplně nejlepším bojovníkem v historii MMA. Názory se samozřejmě různí, je ale zajímavé, když se na toto téma vyjádří i sami elitní zápasníci. Khamzat Chimaev s odpovědí, kdo je podle něj tzv. GOAT (greatest of the all time) neváhal ani vteřinu.

"Samozřejmě Jon Jones," odpověděl "Vlk" v podcastu Triple C & Schmo Show a vzápětí vysvětlil, proč si to myslí. "Nikdo není jako on. Porazil monstra. Trénoval jsem celý trénink s Alexem Gustafssonem, věděl jsem, jak dobrý je, a když ho Jon Jones dokázal zastavit, tak je to strašidelné. Porazil soupeře, kteří nebyli snadní, šíleně dobré bojovníky s knockoutovou silou, byli dobří na zemi, byli to perfektní chlapi. Třeba DC, měl dobrý wrestling i boxing a měl takovou mentalitu, že na soupeře prostě tlačil a zabil je. A Jon zastavil i jeho."

Alexander Gustafsson - Jon Jones Alexander Gustafsson - Jon Jones | zdroj: Getty Images

Podle Chimaeva je tedy nesmysl, aby žebříčku bez rozdílu vah vévodil Kamaru Usman, pokud Jones bude pokračovat v zápasení. "Usman má jen jeden pás a kolikrát ho obhajoval? Třikrát, čtyřikrát? Jones bránil titul celou svou kariéru, jedenáctkrát, to je jiné. A Kamaru neporazil takové chlapy jako Jon, ti byli na jiné úrovni."

Koho dalšího by Khamzat zařadil na vrchol? 

"Cejuda, protože měl dva pásy v různých váhových divizích," zalichotil s vážnou tváří Henrymu, který seděl přímo naproti němu, protože podcast úvadí. Ten okamžitě se smíchem připomněl, že také získal zlato ze zápasení na olympijských hrách.

Další jména do svého osobního žebříčku Chimaev ale nepřidal, protože se debata stočila k welterové divizi, kde působí. "Nevidím tam nikoho, protože ti chlapi jsou staří. Zůstávají v nejlepší desítce a bojují spolu, nedají šanci novým chlapům, přitom je v mé divizi máme. Nepamatuji si jeho jméno, je to grappler, wrestler…porazil teď Chiesu." Moderátoři mu napověděli, že jde o Seana Bradyho. "Je dobrý, kdyby dostal šanci bojovat třeba s Belalem Muhammadem, tak by ho snadno porazil."

Čečenského "Vlka" zkrátka štve, že si staří matadoři střeží své místo a pro nové bojovníky je těžké se do top 10 probít. "Dejte nám šanci, zastavte nás a až pak začněte mluvit," vzkazuje služebně starším kolegům z UFC, kteří se občas "nováčkům" vzkazují, že si zápas s nimi ještě nezasloužili. Khamzat sám si už ale nemůže stěžovat, protože se tento víkend v kleci střetne s Gilbertem Burnsem, druhým mužem divizního žebříčku, a pokud ho zastaví, přeskočí z jedenácté příčky rovnou do pozice vyzyvatele.

Turnaj UFC 273 začíná patnáct minut po půlnoci v noci ze soboty na neděli, hlavní část přijde na řadu ve 4:00 našeho času.

Zdroje:  YouTube - The Triple C & Schmo Show

Nejnovější články