Cody Garbrandt prozradil, že se těsně před posledním zápasem zranil, přesto dokázal konečně vyhrát

Cody Garbrandt prozradil, že se těsně před posledním zápasem zranil, přesto dokázal konečně vyhrát Cody Garbrandt | zdroj: Profimedia

Američan Cody Gabrandt nastoupil do zápasu i přes nepříjemné zranění a nakonec předvedl skvělý výkon a připsal si velmi důležité vítězství.

Tak trochu mimo záři hlavních reflektorů se o víkendu po více než roční pauze vrátil do boje ex-šampion bantamové divize UFC Cody Garbrandt. Ten v roce 2016 vylétl jako neporažený až na vrchol a v titulovém zápase doslova zesměšnil veterána Dominicka Cruze. Fanoušci i odborníci měli jasno, "No Love" bude UFC vládnout pěkně dlouho. Jenže se přepočítali!

Strmý pád začal hned v následujícím zápase, kdy jej sestřelil nenáviděný bývalý týmový parťák T.J. Dillashaw a v odvetě to zopakoval. To by ještě nebylo tak hrozné, jenže Garbrandt následně schytal knockout i od Pedra Munhoze. Bylo jasno, že bude muset přijít radikální změna. Zdálo se, že jeho brada už nevydrží tvrdý úder a nemůže si dovolit chodit do přestřelek, což byl pro horkokrevného Američana problém.

Naděje svitla v roce 2020, když Cody konečně zvítězil, navíc na dokonalé KO, byť to bylo nad stárnoucím Raphaelem Asuncaem. Následně sice prohrál s Robem Fontem, ale "jen" na body. Jenže předloni se v souboji s Kai Kara-Francem znovu ukázalo, že Garbrandtova brada při sebemenší inkasované tvrdší ráně raději okamžitě vypíná operační systém. A možná už i nejzarytější jeho fanoušci by jej radši viděli pověsit rukavice na hřebík.

S návratem si Gabrandt dával na čas. Před comebackem na víkendovém UFC 285 mluvil o tom, že do posledního zápasu nešel v nejlepším rozpoložení, protože se tehdy rozváděl. Avizoval, že teď už je na tom lépe, kvůli malému synovi se přestěhoval do Las Vegas a definitivně tak opustil vyhlášený Team Alpha Male, nové trenéry a parťáky si ale pochvaloval a dokonce přiznal, že zahájil spolupráci s mentálním koučem.

V zápase s Trevinem Jonesem to bylo vidět. Skvěle kopal, zbytečně se nepouštěl do přestřelek a dokonale časoval takedowny. Na chvíle své největší slávy dal vzpomenout sebevědomými tanečky, kterými nejspíš chtěl zároveň vyprovokovat hodně pasivního soupeře k větší aktivitě. Vždyť Jones trefil za první dvě kola jen 8 signifikantních úderů (počítáno včetně kopů). Jenže v závěru třetího se ukázalo, jak málo stačí, aby se vývoj zápasu změnil. Trevin totiž trefil zadní direkt a přední hák a bylo vidět, že je Gabrandt dost otřesený. Nakonec ale do konce vydržel.

Na pozápasové tiskové konferenci pak prozradil, že nechybělo moc a ze souboje by odstoupil. "Dnes ráno se stalo tolik věcí, které se mi snažily zabránit nastoupit do oktagonu. Zranil jsem si krk a minulý týden jsem do něj dostal umrtvující injekci. A při posledním takedownu během rozcvičky na něj dopadnu, což mi způsobilo ostrou bolest a přišel jsem o plnou hybnost levé ruky. Řekl jsem si ale – víte co, nikdy to nebude ideální," rozpovídal se. "Moje ruka a krk jsou na tom pořád špatně. V jednom z těch takedownů, co jsem udělal, mě to začalo hodně bolet. A on mě málem dostal do gilotiny, ale dostal jsem se z toho. Ale má ruka byla úplně mrtvá."

Ocenil také to, že se nezbláznil a nešel do přestřelky, když jej soupeř v posledním kole tvrdě zasáhl. Za to dal zásluhu především trenérům, kteří mu neustále připomínali, aby zůstal klidný a soustředěný. Opakovaně ale ocenil také bratry Basharaty, kteří se u nás ukázali v Oktagonu. Ti jsou podle Codyho naprosto úžasní tréninkoví parťáci a hodně ho prý motivovali.

Další zápas by si "No Love" rád dal v červnu během tzv. Fight weeku, o soupeři představu nemá, pravděpodobně to ale nebude nikdy ze špičky bantamové váhy. On sám je ale přesvědčen, že se na vrchol ještě probojuje.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články