Conor McGregor byl nejlépe vydělávajícím sportovcem za poslední rok, vydělal víc než Messi

Conor McGregor byl nejlépe vydělávajícím sportovcem za poslední rok, vydělal víc než Messi Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Conor McGregor minulý rok dokázal vydělat neskutečný balík peněz a přeskočil tak Lionela Messiho nebo také LeBrona Jamese.

Časopis Forbes vydal každoroční žebříček deseti nejlépe vydělávajících sportovců na světě za poslední rok. A pro letošek není na prvním místě nikdo jiný než irský bouřlivák, MMA bojovník a bývalý šampion UFC Conor McGregor.

McGregor za uplynulých 12 měsíců vydělal dechberoucích 180 milionů dolarů (zhruba 3 miliardy a 800 milionů korun), čímž o 50 milionů přeskočil nejlépe placeného fotbalistu Lionela Messiho, kterému tak se 130 miliony patří „pouhá“ druhá příčka.

Podle Forbesu McGregor získal 22 milionů dolarů za TKO, které schytal v lednu tohoto roku od Dustina Poiriera. Zbylé peníze, tudíž částku 158 milionů vydělal mimo souboje v kleci. Hned 150 milionů totiž vyinkasoval za prodej většinového podílu své značky whiskey Proper No. 12 a zbytek jsou další zisky z rozjetých menších podnikání a zakládání značek.

McGregor, kterého čeká 10. července dokončení trilogie proti Poireirovi, je jediným zástupcem bojových sportů, který se v letošním roce mezi top 10 nejlépe vydělávajících sportovců dostal. Kromě zmiňovaného Messiho se za ním umístil další fotbalista Cristiano Ronaldo, basketbalista LeBron James nebo americký fotbalista Tom Brady.

Největší kasovní trhák nás ale v tomto roce stále ještě čeká. Jedná se o titulový zápas v boxu mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou, který by se měl odehrát 7. nebo 14. srpna. V tomto zápase si oba borci rozdělí 200 milionů liber (cca 6 miliard korun) rovným dílem. V následujícím odvetném zápase si stejnou částku rozdělí v poměru 60:40 ve prospěch vítěze prvního duelu.

Zdroje:  Forbes

Nejnovější články