Curtis Blaydes má v plánu svou oblíbenou taktiku - vzít Derricka Lewise dolů a tam jej zatlouct do země

Curtis Blaydes má v plánu svou oblíbenou taktiku - vzít Derricka Lewise dolů a tam jej zatlouct do země zdroj: Profimedia

Curtis Blaydes ví, jak moc je Derrick Lewis nebezpečný, ale na svojí taktice nehodlá měnit vůbec nic.

Víkendový turnaj UFC Vegas 15 se nám nezadržitelně blíží a my jsme se včera podívali na jednoho z bojovníků hlavního zápasu, bijce Derricka Lewise. Dnes se proto zaměříme na druhého ze soupeřů, aktuální dvojku těžké váhy UFC, Curtise Blaydese.

Tento vynikající wrestler si totiž, stejně jako jeho oponent, brousí zuby na šanci bojovat v titulovém zápase. A má také proč. Z posledních devíti zápasu totiž Blaydes posbíral hned osm výher a jediný přemožitel, kterého našel, se nachází v žebříčku přímo nad ním. Nejde totiž o nikoho jiného než o příštího titulového vyzyvatele Francise Ngannoua.

V letošním roce už si Blaydes dokázal poradit s dvěma soupeři. Nejdříve ve druhém kole vypnul bývalého šampiona těžké váhy Juniora dos Santose a pak v pětikolové bitvě doslova uválel na body Alexandra Volkova, za což byl trochu kritizovaný pro neatraktivní výkon.

Jak jsme zmínili, Blaydes tvoří oproti Lewisovi, který je znamenitým postojářem, protipól, protože nejbližší je mu wrestling. Nevyhledává však škrcení ani páky, což zjistíte i z jeho statistik, kde nenajdete jediné zakončení submisí. Nejbližší je mu totiž starý dobrý ground and pound, takže svoje soupeře, stejně jako Lewis, velice rád vypíná, akorát z trochu jiné pozice.

Curtis Blaydes Curtis Blaydes dává úder Alexanderu Volkovovi. | zdroj: Profimedia

Nevypadá to tedy, že by Blaydes do zítřejšího zápasu měl nějak výrazněji měnit taktiku. On sám si je sice vědom toho, že Lewis umí vypnout na jeden úder, ale zastává názor, že v tuto chvíli by to pro jeho oponenta mohla být spíše nevýhoda.

„Jsme těžké váhy, síla je tu nezbytným předpokladem,“ řekl Blaydes pro server MMA Junkie. „Ale nejsem z něho příliš ohromen. Jestli vím, že to umí? Ano. A jestli vím, že se mě bude snažit vypnout? Ano. Ale díky tomu je předvídatelný. Nepoužívá kombinace. Nepohne nohama. Když vypálí svojí zadní, tak zvedne i svojí zadní nohu, a nakonec skončí v čtvercovém postoji."

"A to je to nejhorší, co může proti někomu, jako jsem já, udělat. V jeho úderech je plno děr. Budu na něj tlačit, dostanu ho k pletivu a pak ho položím na zem a začnu svůj ground and pound. Pokud to dá do konce kola, opláchnu se a budu to opakovat. Pokud se mu to podaří v dalším kole, tak se opláchnu a budu to opakovat."

V meteorologii platí, že když se setkají dvě velice rozdílné teploty, tak může dojít ke vzniku tornáda. Doufejme, že se to stane právě zítra během hlavního zápasu, protože předpoklady k tomu jsou veliké. Dva stylově rozdílní borci z nejvyšších příček těžké váhy bojující o šanci na titulový zápas. To už je samo o sobě pozvánka jako hrom.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články