Dali přede mnou přednost děcku, zlobí se veterán na vedení UFC. Dělej si zápisky a uč se, vzkázal mu nejmladší bojovník

Dali přede mnou přednost děcku, zlobí se veterán na vedení UFC. Dělej si zápisky a uč se, vzkázal mu nejmladší bojovník Raul Rosas Jr. | zdroj: FOTO: UFC

Jednou z nejdůležitějších věcí v bojových uměních je respekt a určitá hierarchie. MMA je dnes ale především showbyznysem, strojem na peníze. A tak se stane, že mladí začínající bojovníci dostanou na turnaji lepší pozici než zkušení harcovníci, protože zkrátka přilákají více diváků a vygenerují vyšší zisky.

Přesně taková situace nastala před jednou z největších letošních akcí – UFC 287. Hlavní kartu, která bude na rozdíl od předzápasů dostupná už jen přes placený PPV přenos, totiž otevře Raul Rosas Jr., kterému je teprve 18 let, což z něj dělá nejmladšího bojovníka v historii UFC a lidi zkrátka zajímá, jak se mu na nejvyšší úrovni povede.

Zároveň se ale dá pochopit, že to uráží bojovníky, kteří nastupovali do zápasů už v době, kdy Rosas ještě ani nechodil do školy. 

"Nebudu lhát, pořadí zápasů je úplně v pr**li. Jedna z nejlepších startovek roku a mě vyhodí z hlavní karty kvůli děcku? Bral jsem na poslední chvíli zápasy s kýmkoliv a vybudoval jsem si (v UFC) bilanci 4-1, abych se dostal do žebříčku. A vyhodí mě děcko s jedním zápasem? Jo, jsem kyselý jak p**el," postěžoval si na sociálních sítích Chris Curtis. Fighter s přezdívkou "Action Man" započal profesionální kariéru v roce 2009 a trvalo mu 12 let, než se probil do UFC. Cekově má nyní bilanci 30-9 a jeho souboj s Gastelumem navíc slibuje divácky atraktivní podívanou. Bohužel pro něj ale Rosas přitahuje větší pozornost veřejnosti.

"Nevím, kdo to řekl, ale nakonec je to tak, že mě jen hejtují a měli by si raději dělat poznámky, pokud chtějí být na hlavní kartě pay-per-view turnaje. Jo, měli by si dělat poznámky a nějaké věci se ode mě naučit," reagoval na tiskovce Rosas. "Dostal jsem se do UFC a už jsem na velkém PPV turnaji, ne jako jiní bojovníci z žebříčku, kteří bojují v předzápasech. Nechci jmenovat."

Také ale přiznal, že podobně raketový start své kariéry nečekal. Vždyť mezi profíky přešel až předloni na podzim a o necelý rok později už se mohl pyšnit smlouvou v nejslavnější organizaci. "Nečekal jsem to, ale nepřekvapuje mě to. To místo jsem nedostal, zasloužil jsem si ho díky své tvrdé práci," prohlásil. "Myslím, že jsem perfektní bojovník pro otevření hlavní karty, protože jsem také showman, udělám show a naladím lidi na zbytek turnaje."

V oktagonu poměří síly Christianem Rodriguezem, který je sice o necelých 7 let starší, zkušenostmi ale rozhodně není dál než Rosas. Ten nečeká, že by pro něj měl představovat nějakou těžší překážku. "Viděl jsem ho bojovat a očekávám, že do našeho zápasu bude ještě desetkrát lepší a já ho stejně ukončím. Nic mě na něm neznepokojuje. Je to dobrý fighter, ale já jsem na mnohem vyšší úrovni a v sobotu večer to ukážu. Je to perfektní zápas, protože pokud se nepletu, tak on je taky mladý prospekt a přesně takový souboj potřebuju, abych ukázal, že jsem jinde a jsem připraven bojovat s bojovníky z nejlepší patnáctky."

Cíl je jasný, stát se nejmladším šampionem v historii UFC. Na to má ale Rosas ještě času dost a byla by škoda, kdyby jeho sen ztroskotal jen na tom, že až příliš spěchal. O to víc, že nastupuje v bantamové divizi, kde se to na vrcholu hemží opravdu nebezpečnými bojovníky. Na druhou stranu, pokud bude pokračovat v nastoleném trendu a soupeře porážet v úvodních kolech, asi není důvod, aby zbytečně otálel. Podle svých slov by letos rád stihl alespoň čtyři zápasy. Zda se mu to povede však bude záležet na výsledku souboje s Rodriguezem. Ten se odehraje v neděli ve 4:00 ráno našeho času.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články