Další olympionik jde do UFC, tentokrát dánský zápasník Madsen

Další olympionik jde do UFC, tentokrát dánský zápasník Madsen zdroj: Profimedia

Po Ronde Rousey, DC Cormierovi a Henry Cejudovi se do UFC dostal další olympionik.

Do turnaje v dánské Kodani nám zbývá měsíc a něco a karta tohoto evropského turnaje se nám začíná zajímavě vybarvovat. Jack Hermansson má s Jarredem Cannonierem hlavní zápas a o dalších duelech jsme se rozepisovali v jednom z našich minulých článků. Včera v noci přibyl na 28. září další duel, který stojí za zmínku.

UFC podepsala smlouvu se stříbrným medailistou olympijských her z řeckořímského zápasu z roku 2016 z brazilského Ria de Janeira. Tím je domácí bojovník Mark O. Madsen. Ten neposbíral v této oblíbené disciplíně úspěchy pouze na OH, ale vybojoval také tři stříbrné a jednu bronzovou na mistrovstvích světa.

V MMA zatím působil pouze v dánských soutěžích, ale ukázal, že jde o univerzála, protože mu nejsou cizí ani submise, ani tvrdá KO. Navíc eviduje osm výher bez jediné prohry a zatím to vypadá, že by se v největší organizaci světa nemusel ztratit. Naposledy uškrtil po necelých třech minutách Patricka Nielsena a tím si definitivně stvrdil pozvánku do UFC.

Soupeřem mu bude Danilo Belluardo, který se do UFC dostal díky šesti výhrám v řadě. Bohužel pro něj premiérový zápas nezvládl a podlehl v půlce druhého kola Joelu Alvarezovi. To je ale také zčásti důkazem jeho stylu boje, protože Belluardo platí za podobného univerzála jako jeho souputník. Většinu vítězství získal buď knockoutem nebo submisí, takže nás asi čeká pořádná mela v postoji i na zemi.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články