UFC v Dánsku se rýsuje jako velmi zajímavý turnaj

UFC v Dánsku se rýsuje jako velmi zajímavý turnaj zdroj: Profimedia

Pomalu ale jistě se nám začíná vybarvovat další karta UFC.

UFC bere svou expanzi do Skandinávie vážně, protože poměrně krátce po Švédsku zavítá turnaj v září o kousek vedle. Poprvé v historii to bude Dánsko a jeho hlavní město Kodaň. Jedná se o 28. zemi, která bude hostit UFC.

Mezi hvězdy dánské MMA patří hlavně Damir Hadzovic, který bojuje pod jejich vlajkou a rodák Mads Burnell. "Už nějakou dobu jsme se snažili přinést do Dánska pořádný event a jsme nesmírně nadšení, že se letos dotkne oktagon země v Kodani," řekl na tiskové konferenci viceprezident UFC pro mezinárodní turnaje. "Už jsme měli možnost vidět vášnivé skandinávské fanoušky ve Švédsku, kteří tam vytvořili neskutečnou atmosféru. A jsme si jistí, že v Kodani to bude stejné."

A kdo se na turnaji vlastně objeví? Zástupce středně těžké váhy Ovince Saint Preux se zde bude snažit napravit svá dvě poslední zaváhání, ale bude to mít těžké, protože proti němu bude stát Polák Michal Oleksiejczuk, který má v UFC zatím dvě výhry a za celou svojí kariéru prohrál jen dvakrát.

Ovince Saint Preux zdroj: Profimedia

V středně těžké třídě ještě zůstaneme. Khalil Rountree Jr. má v UFC odbojováno "pouze" sedm zápasů, ale vstoupil ve velikou popularitu především svým stylem a několika skvělými knockouty. Poslední zápas proti Eryku Andersovi sice vyhrál na body, ale všichni jen zírali na jeho neskutečné zlepšení. Ne každý den vidíte skoro stokilového chlapíka tři kola poskakovat v tradičním muay thai postoji a drtit soupeře kopy. A rozhodně byste to nečekali u Roundtreeho, který míval problémy s výdrží.

Proti němu nastoupí Ion Cutelaba, zástupce Moldavska, jehož kariéra zatím připomíná sinusoidu (což by platilo pro půlku polotěžké váhy). Nutno uznat, že prohry mu uštědřili borci jako například Jared Cannonier nebo naposledy Glover Texeira. Cutelaba zase pro změnu dokázal utlouct během 22 vteřin Henriqueho da Silvu.

Khalil Rountree Jr. zdroj: Profimedia

Lina Länsberg to ze sousedního Švédská nebude mít daleko a bude zastupovat bantamovou váhu. Je hodně známá českým fanouškům, kdy dvakrát těsně porazila naší Lucii Pudilovou. V rámci UFC se jednalo o velice sporný duel, kdy i Länsberg přiznala, že měla prohrát. Lina zatím doslova střídá výhry s prohrami, naposledy porazila letos ve Stockholmu Tonyu Evinger. Američanka Macy Chiason bude ale hodně tvrdý oříšek, za svojí kariéru má odbojováno pouze pět zápasů, ale ještě ani jednou neprohrála. V UFC navíc v obou fightech, do kterých nastoupila, své soupeřky vymazala.

Lina Lansberg zdroj: Profimedia

Vše se odehraje 27. září a karta se nám samozřejmě ještě doplní. I když už teď se turnaj jeví docela silně, tak by to nejdůležitější v podobě hlavního zápasu mělo být teprve oznámeno. S největší pravděpodobností se bude jednat o konfrontaci Jacka Hermanssona s Jaredem Cannonierem v rámci střední váhy.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články